• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
lana83 - напреднал
това със слягането звучи страшничко...
имам и още един въпрос: вчера ходихме да разглеждаме строико и гледахме най-вече за кухня, та стигнахме и до спор: аз искам горните шкафове да стигат до тавана (бокса ни е малък и целта ми е да оползотворя оптимално всяко пространство...), а приятелят ми твърди, че не трябва да са до горе. какво ще кажете вие по този въпрос - до горе или не? :?
bombeto - напреднал
до горе само ако си220см :lol: сега сериозно междо горният и долният шкаф правилото повелява 60см но правилата не са това което бяха успех :roll:
generala_1 - напреднал
и аз днес подписах пред нотариус и аз запо4вам дасе зблъсквам с проблемите и дилемите,имам едно преиму6тество според мен 4е на ден обикалям поне по два апартамента-занимажам се с мебелии така аз 6те запо4на от проекта за баня и кухня от там 4е ж последстжие се налага дасе преместват ВИК изводи,изжоди за ток и така нататак особенно при кухнята вси4ко зависи от тожа дали 6теима пералня,съдомиялна уреди за вграждане и от сорта при нас след удобрения проект се прави една схема за ВИК и ток която клиента сам си прави както е необходимо а ина4е след прекарването на ток и жода 6те продалйа сас стените ама 6теси остажям и боица за накрая-досикосоряванията :-D и така успех желая
lana83 - напреднал
честито, generala_1!
ти си по-напред с материала :)
ние не се бяхме замисляли за тези "подробности" - контакти, ВиК... сега 6те си сърбаме попарата и ще си плащаме, а сме подписали преди повече от година! ама като сме неопитни... и като си помисля още какви ли подробности ще изникнат - от тея недомислените... :? :sad: :x но - ще си плащаме! за това ти най-добре да си подготвиш всичко предварително
успех и на теб
generala_1 - напреднал
абе да споделя засега наи големия ми проблем 6тесе окаже строителната влага която трябва дае излязла задаможе дасе работи върху стените и наи ве4е до4ух 4е по новите строителства има много проблеми с ел инасталацията и се полу4ават големи гърмели затова е по3ти задълйително дасе замери друго което се се6там е 4е е добре под самата кухня а и метър пред нея пода дае пло4ки заради евентуални разлвания на вода и по4ваите да правите от вън на вътре смисъл коридорите иантретата накрая
lana83 - напреднал
Здравейте отново :)
Имам още едно питане - в момента си търся майстор за плочките, но ми казаха, че е по-добре да поизчакам до пролетта, защото сега е студено и щяло да замръзва сместа при лепенето... Наистина това е ново строителство и не се обитава, не се топли никъде - още няма акт 16... Какво ще ме посъветвате вие? Благодаря на отзовалите се :)
lana83 - напреднал
Пак искам да помоля за съвет - има ли опасност от замръзване и напукване на сместа, с която се лепят плочките в това мразовито време?
Rumen Iankov - специалист
Спокойно си слагайте плочките.Няма опастност от измръзване освен ако не оставяте прозорците отворени.По миналата зима изкарах 5 апартамента в една сграда на акт 16 и нямаше никакъв проблем с плочките.Успех с ремонта :)
  • 1
  • 2

Тема "нов апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: