Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geordgeo - специалист
Не знам за вас, ама с моя 1000 ватов директ драйв мотор, рекуперацията в града ми връща 3-5% енергия в батерията (48V/11Ah li-ion батерия). Но пък кефа от спирането, без да да се търкат накладки е голям. Разходът на километър ми е 14-18 Wh, a ако помагам с педалите чат-пат падам и до 10Wh...

Иначе Иво браво за ентусиазма ти, много те бива в разните му там нестандартни елвозила :-D
ludiagsm - специалист
geordgeo написа:
Не знам за вас, ама с моя 1000 ватов директ драйв мотор, рекуперацията в града ми връща 3-5% енергия в батерията (48V/11Ah li-ion батерия). Но пък кефа от спирането, без да да се търкат накладки е голям. Разходът на километър ми е 14-18 Wh, a ако помагам с педалите чат-пат падам и до 10Wh...

Иначе Иво браво за ентусиазма ти, много те бива в разните му там нестандартни елвозила :-D
Да супер е да има регенерация покачва пробега 5 до 30 процента зависи килкон пирания имате Ето едно клипче от днес. Един мой клиент направи кръгче :) https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2001724816
ludiagsm - специалист
Развитие имам клаксон от БМВ 5-ta серия :rock: ,намерих едни изводчета на контролерите лилаво с черно кабелче като ги цъкнеш преминава в режим на максимална скорост :cool: и вече вдига 54 км в час , скоро и трети двигател ще има в предната гума 1000вата директ драйв хъб с отделен контролер да повиши ускорението и кпд-то на цялата система че наистина тея ховербордските са много много слабички .

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1530762215
ludiagsm - специалист
Друго си е с трети мотор +30 ампера контролер и още 10 амперчаса батерия 16s NCR18650PF panasonic :supz: да ни е жив и здрав Лорети ZECOTEC

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1530762215
ESPACE - майстор
Батерията с тези елементи може да е 8,7Ah или 11,6Ah, няма как да е 10Ah.
ludiagsm - специалист
ESPACE написа:
Батерията с тези елементи може да е 8,7Ah или 11,6Ah, няма как да е 10Ah.
Да не издребняваме 16 последователни пакета с по четири батерийки в паралел закръглявам към по-малкото щото съм реалист :wink:
ludiagsm - специалист
А иначе може да е колкото си искаш амперчаса само да имаш елементи и място :lol:
geordgeo - специалист
Иво, страшна работа си, честно, евалата ти за ентусиазма :-D Аз си кроткам с моето велосипедче, което е като катър и си върша работа, ма не смеех (до скоро) много да чепкам из контролера. Наскоро открих в моя, че има рекуперация, а и доста други функции, които не са опроводени навън, но вътре са си подпрени с токоограничителни резистори и мисля, че също имам регулатор на мощността - 25, 50 и 120%, ще проверя в най-скоро време. Сещам се още за круизконтрол, индикация при спиране и много е вероятно да има и управление на многофункционален дисплей (Rx и Tx изводи), ще се правят проби явно...
За съжаление нямам данни за самия контролер, никъде нищо не пише по него, така го закупих преди 6 години, а и човекът, от който го взех, не знае нищо за него...
ludiagsm - специалист
geordgeo написа:
Иво, страшна работа си, честно, евалата ти за ентусиазма :-D Аз си кроткам с моето велосипедче, което е като катър и си върша работа, ма не смеех (до скоро) много да чепкам из контролера. Наскоро открих в моя, че има рекуперация, а и доста други функции, които не са опроводени навън, но вътре са си подпрени с токоограничителни резистори и мисля, че също имам регулатор на мощността - 25, 50 и 120%, ще проверя в най-скоро време. Сещам се още за круизконтрол, индикация при спиране и много е вероятно да има и управление на многофункционален дисплей (Rx и Tx изводи), ще се правят проби явно...
За съжаление нямам данни за самия контролер, никъде нищо не пише по него, така го закупих преди 6 години, а и човекът, от който го взех, не знае нищо за него...
Ам действай внимателно да не стане беля , за круиза ако нямаш фабричен аз слагам един тример 10 килоома и ключе от средната точка на тримера към кабелчето на тротъла не е същото като круиз защото онова наистина гласи скоростта да поддържа независимо изкачване или спускане а тук постоянен тротъл но пак върши чудна работа за по дълги преходи даже го предпочитам този вариант. За регенерацията ако действа е мн яко при мен с трите мотора като спирам от 60 мн добре се усеща :rolleyes:
ludiagsm - специалист
https://m.facebook.com/groups/119791446 ... 3224176328 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Батерията вече е малко над 40 амперчаса максималната скорост на равно е 65 км в час Минах 70 км на цялата газ и мисля че има енергия още поне за 20-км

Доволен съм :yawinkle:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: