Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
heron - напреднал
Може да си направя коктейл от кола и WD 40 :)
ArturDent - Почти Безобиден
Кока колата добре, ама трябва да уцелиш момента. т.е. да не оставиш прекалено да се "раздуе" ръждата. Тогава вече няма спасение.
А кока-колата си е разредена фосфорна киселина.

П.П. Кока-колата по своя химичен състав много прилича на стомашните сокове. При стомашни "неразположения" ми я е приписвал гастроентеролог !
Да и аз гледах глупаво, ама ми помогна за "нормализиране на стомашната флора".
Хицко - специалист
фосфорна, или ортофосфорна киселина? Напиши химическата формула, моля
Чаро - Акълия
Вземи си едно такова
Изображение
Накисни с WD 40 и бои с това.
Ако не става обмисли разпробиване на главата на болта...
Качи някоя снимка, може да излезе нещо
heron - напреднал
Хицко написа:
фосфорна, или ортофосфорна киселина? Напиши химическата формула, моля
H3PO4 е формулата.
schuldiner - майстор
Не видях някой да предлага разпробиване с подходящо Ф свредло. Ако е за права отвертка, въобще не бих се мъчил да развъртам резбата, а направо с дрелката и после нови по-човешки винтове.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако пък нищо не помогне, а има възможност за нагряване давай до червено.

Даже, ако е възможно да завариш нещо за главата хем ще се нагрее, хем завареното ще го използваш за рамо.

Ако не може да се нагрява и заварва давай докато скъса и после както споменаха разпробиване и метчик или там как се казва.
solo5 - майстор
ArturDent написа:
КП.П. Кока-колата по своя химичен състав много прилича на стомашните сокове. При стомашни "неразположения" ми я е приписвал гастроентеролог !
Да и аз гледах глупаво, ама ми помогна за "нормализиране на стомашната флора".
и аз гледах глупаво преди 2 дни, когато лекар я предписа на малко детенце :?
Делян - специалист
Спирачно масло, чук и мамата :lol:
Ударната отверка от снимката на колегата по-горе ще помогне, но дали си заслужава за едно винтче да даваш луди пари. Става и с обикновена ударна отверка (отверка с предвидена възможност за блъскане по нея). И като краен вариант - секача и нов отвор с нова резба...
mirk - майстор
Разпробиването на главата не решава проблема а го усложнява, как ще извадиш после остатъка от винта който е в долното тяло, особенно ако е по тънък. При опит за разпробиване бургията винаги бяга встрани от винта и става леш.

И аз съм за варианта за химическа атака и бой с отверка. Изпозвал съм спрей на Вюрт мисля че беше ROST OF PLUS за развиване на силно ръздясали водопроводни тръби, пръскане, изчакване 3-4 минути, още един път същата процедура и стана с нормален тръбен ключ, а преди не подаваха и с 1м лост към него.

Тема "Развиване на ръждясали винтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: