• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
goshob - специалист
Здравейте,
Нека и аз изкажа мнение, макар че термодинамиката и топлопренасянето не ми бяха любими предмети в института :rolleyes:
На времето зидахме такава пещ с баща ми на село. Беше с почти същите размери и ми беше доста интересно как се зида полу сфера с конец завързан за гвоздей забит в средата на площадката. Това е друга бира все пак. Думата ми е за тази втората дупка, която отвеждаше пушека и коятто колегата е развалил като е сложил втори комин за икономия на дърва.
Та тази втората дупка беше отзад и имаше димоход по целият таван на пеща за да излезе от пред и да се свърже с основният комин. Сега като си помисля и като чета какво се получава, си мисля, че това не е било случайно. Този димоход е отвеждал нагретите газове по тавана на пеща, като по този начин я е подгрявал допълнително отгоре. Като се развали или отведе в допълнителен комин, това определено променя топлообмена и резултата е на лице - агнето сурово :sad:
В тази връзка съвсем непрофесионалният ми съвет към колегата е: възстанови си първоначалното изпълнение. После да не забравиш да дадеш по една опашка тук и там :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Втори комин на пещ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: