lyubohar написа:Като гледам състоянието на парапета,а и на балкона мисля,че проблема е неглижиран поне 30 години.Еееее,не с лошото бе,колега.Критиката е хубаво нещо,но не на всеки всичко му иде отръки.Не е поддържано-вярно е.Но едни от тези хора са вечно по командировки,други са десетки години по чужбина.Като се спрат накрая вкъщи не могат да насмогнат на порпуснатата поддръжка.За съжаление са и пенсионерите-опитай да поддържаш жилище с 200-300лв приход.....ако пък наследиш жилище след такива пенсионери.....
Не знам дали апартамента е под наем,или собствен,но отношението е било като към чужда собственост.
А е толкова лесно да се поддържа.Своевременно запълване на фуги,обработка на метала с разни антикорозионни
препарати и боя.Въпрос на елементарна култура.
Дано да няма пострадали,че някой друг ще ни е виновен.
Колеги най важното тук е да се предотврати някакъв инцидент.Тоест незабавно да се укрепи този панел който е тръгнал да пада .Според мен въпроса на автора не трябва да е за видовете парапети (това после) а,как да заздрави отцепелия се панел .Помните как козирка уби младо момиче във Варна ,примери много !Предлагам да не навлизаме в полемики как е трябвало да се поддържа и с какви средства и време а, да дадем идеи на човека да избегне евентуална беля .
Имам в предвид конкретни предложения .Ако някой тук се е сблъсквал с нещо подобно да каже
да не си мълчи че, и без това сме в отрицателен прираст .Темата е важна според мен!