Transporterr написа:каракачанки, спрейове автоматични резета на клетките ..такива хора са ми най забавниКолега аз просто питах въпрос.Техниката е доста напреднала тези неща са много популярни а и темата е такава-опазване от крадци.Ти в твоята вила като нямаш нищо или покъщнината ти се събира в една чанта значи не четеш темата.При мен нещата са различни за да направя от тази плевня къща ми струваше доста труд и пари ,главното предназначение е да се ползва за отдих така че не смятам да се превръщам в носач всеки път.Вече има много хубави екстри сателитна телевизия .безжичен интернет и други малко по скъпи удоволствия които са апетитни за крадцитеVа и аз не смятам в почивния си ден да отдъхвам в землянки.Така че някой ако може да помогне да даде мнение а не да се пишат само умни мисливсе едно че гледам американски филм
Какво имаш вътре за пазене е по важният въпрос.Ако е само от параноя има по ефтини средства.Ако си държиш семейното имане ..пак!
Може би най добрият начин да се опазиш от крадци, е да не влизаш в периметъра им на действие.Нещо като в бойните искуства -да не влизаш в безмислени битки.Всеки сам да си го разтълкува
Тръгвайки по другият път, няма отърване
На братовчед ми вилата във с.Горни Лозен е жив пример.Никой вече не знае бртоя на влизанията.Даже по едно време седяха там и имаше малко сражение.Резултата е че сега няма не само нищо метално по нея(разбирай кабели улуци контакти )ами и стъбището замина .Разбира се някой би попитал къде в целият този филм е полис.. Ами на трибуните на 1-я ред .Там е.
Разбира се аз съм на принципа да се направи каквото може! Но има такива случаи където просто целта не оправдава средставата.
Един стар лаф гласи- взимат от който има какво да му се вземе.А пък един още по стар - Най-богат е този, който се задоволява с най-малкото(Сократ)
Бих го перефрразирал - от колкото по малко неща имаш нужда , толкова по щастлив си .Което си е чисто сигански жувот (без сарказъм го казвам)
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
andon1980
- специалист
311 мнения в "Съвети за опазване на жилището от крадци"
Transporterr
- специалист
ето това се казва прецедент
http://www.novinar.net/news/ne-zalagajt ... yOA==.html
единствената утеха е че от тогава нещата може да са се променили..
ЧефоС
- специалист
Transporterr написа:ето това се казва прецедентИ какво доказва това - че няма закони, които да ни предпазят от мангалите. В цитираното от теб във всички случаи крадците са цигани, и незнайно защо ги наричат роми.
Да анализираме малко. Според цитираното, във всяко РПУ си познават контингента. И не само го познават, но и го защитават. Защо ли? Дали не получават девиденти от покровителството им?
Случай при мен. Залавям гаден и глупав циганин от входа ни да краде ток през мазето си/той живее на първия етаж/. Викаме полиция, енерго, следавател - и всички виждат с очите си закачените от мен амперклещи на кабела, който води към мазето му. Това става през лятото, юли месец. Значи мангала си е включил климатиците, фризера, или незнам още какво, пули се през остъклената си тераса, кефи се на ниската температура, а ние баламите плащаме всичко това.
Познайте развитието - дознателя мангал. Прокурора също мангал. Беше ми поискан сертификат за точност на амперклещите. От къде да го имам, като е купен от кварталния магазин. Беше ми иззет с протокол за изпитване в лаборатория. Е, в момента имам сертификат за годност.

Ама аз излязох глупав, че се вързах. При следващ случай няма да викам нито полиция, нито дознатели. Просто му включвам 380V във веригата. И приключвам с него. Без свидетели.
Последна промяна от ЧефоС на пон ное 08, 2010 7:39 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™
- майстор
Чефо, сега едно агне за курбан, че си се разминал без присъда или поне глоба, че си използвал неправомерно несертифицирани амперклещи.
п.п. Ебати абсурда, ебати чудото. И тоя от енергото, ако не е имал с какво да замери, защо полицията или следователя не подсигурят измервателна техника, а се хващат за теб? Как да бъдеш съвестен гражданин при това положение? Болшинството ще си каже - Що пък да сигнализирам? По-добре да се вържа и аз като него и да си свиркам.
п.п.п. Дееба и куците институции дееба.

п.п. Ебати абсурда, ебати чудото. И тоя от енергото, ако не е имал с какво да замери, защо полицията или следователя не подсигурят измервателна техника, а се хващат за теб? Как да бъдеш съвестен гражданин при това положение? Болшинството ще си каже - Що пък да сигнализирам? По-добре да се вържа и аз като него и да си свиркам.
п.п.п. Дееба и куците институции дееба.
Transporterr
- специалист
В случая няма значение роми, коняци или марсианци са (за последните няма данни да правят подобни неща но ги слагам за цвят)
Важното е, какво е отношението на закона!
"Съдът не прие аргумента на Похлупков, че е действал при неизбежна отбрана. Проникването в имота му не е нападение според магистратите. Извършеното от пострадалата не било поставило в опасност живота или здравето на пенсионера. "
Според същия този за кон ако му направиш мизерия, ставаш престъпник и то по голям от него.Единствно полезното в случая( но не и на мъжественото
) е да направиш така че да стане достояние на максимален брой хора, медии институции и реакцията им.
Истината е че законите каккто се казва толерират крадците и тези които посягат на чуждо имущество.
Това което казвам е да си знае всеки правата и какви са положенията
Важното е, какво е отношението на закона!
"Съдът не прие аргумента на Похлупков, че е действал при неизбежна отбрана. Проникването в имота му не е нападение според магистратите. Извършеното от пострадалата не било поставило в опасност живота или здравето на пенсионера. "
Според същия този за кон ако му направиш мизерия, ставаш престъпник и то по голям от него.Единствно полезното в случая( но не и на мъжественото

Истината е че законите каккто се казва толерират крадците и тези които посягат на чуждо имущество.
Това което казвам е да си знае всеки правата и какви са положенията

ZMeyGorianin
- майстор
Ето какво можеш да направиш и за какво да те "цакат" според шляканите ни закони:
http://www.pishtov.com/Doc/AntonStankov ... tbrana.htm
http://www.pishtov.com/Doc/NK_12.htm
http://www.pishtov.com/Doc/NK_neizbejna-otbrana.htm
http://www.pishtov.com/Doc/AntonStankov ... tbrana.htm
http://www.pishtov.com/Doc/NK_12.htm
http://www.pishtov.com/Doc/NK_neizbejna-otbrana.htm
Transporterr
- специалист
Oт 1968 г., когато е приет Наказателният кодекс (НК), до сега по въпроса е натрупана обилна съдебна практика. Дълго време институтът на неизбежната отбрана не беше “пипан”. Съществена промяна имаше през 1997 г., когато значително се разшири кръгът от хипотези, в които може да се приложи неизбежната отбрана - бяха изброени шест варианта, включително нападение над вилен имот, МПС, и т.н. Текстовете просъществуваха няколко месеца, после Конституционният съд обяви 4 от хипотезите за противоконституционни (защото “развързват ръцете” за отнемане на човешки живот). През 2006 г. законодателят създаде отделна алинея, че няма превишаване на неизбежната отбрана, когато се проникне с насилие или с взлом в жилище.
Ай сега да видим ако ти отключа вратата или прескоча оградата, дали се смята за проникване с взлом или насилие ? Отговорът е -НЕ !!!
Забравил си да я заключиш, нямало е катинар(нищо че имаш 3 ключа) била е открехната, прилошало ми е и съм влязъл да търсяв вода поканил си ме да ми предлагаш прасе и си почнал да стреляш по мене с ножа... да продължавам ли?
В заключение - българските граждани имат законното право да се защитят. Но настоятелно призовавам - не разчитайте на “правните” си познания от филмите, в които насилието е съществен елемент. Повечето касаят други държави и друг правен ред.
-ето това пея аз защото пробвах вече
Ай сега да видим ако ти отключа вратата или прескоча оградата, дали се смята за проникване с взлом или насилие ? Отговорът е -НЕ !!!
Забравил си да я заключиш, нямало е катинар(нищо че имаш 3 ключа) била е открехната, прилошало ми е и съм влязъл да търсяв вода поканил си ме да ми предлагаш прасе и си почнал да стреляш по мене с ножа... да продължавам ли?

В заключение - българските граждани имат законното право да се защитят. Но настоятелно призовавам - не разчитайте на “правните” си познания от филмите, в които насилието е съществен елемент. Повечето касаят други държави и друг правен ред.
-ето това пея аз защото пробвах вече
IJAN
- специалист
Може и да си прав-обаче ако се знае че като влезе да краде и там много не се съобразяват със закона-ще избягват това място.Толкова други места много по безопасни има за крадене??????А това дето катинара го нямало ,поканил си го бил и др,-ако го подредиш така че да не може да се обяснява,и като се съвземе му дадеш да прекопае лозето,изори нивата-мисля че проблем няма да има.Те крадците това го имат като риск на професията.А колкото това да не разчиташ на закона-това се казва и на полицаите-пистолета им е само за респект-ако искат да нямат проблеми-да не го използват по предназначение.
Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература