Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ама на какви норми да противоречи бе човек.ЕПК-то е едно от най-добрите строителства.Изцяло железобетон.Блокът е строен 1982г.Защо въобще сравняваш сегашните норми с тогавашните.А какво да кажа за новото строителство,което е извън всякакви такива.Знам,че е най-лошото възможно изложение,но не може заради това да определиш,че е извън нормите.В хола всички източници на влага са премахнати,а в спалнята просто няма такива.Нито има цветя,нито се простира и се проветрява редовно.
bibiqn - специалист
При мене е същата работа.Тази година ноември месец нямаше никой в къщи за 3-4 дена.Като се върнахме цялата кухня беше в мухъл.А сега къде е източника на влага. :idea:
ronik - специалист
Е, чакай сега, в твоя случай само хората си махнал, в сифона си има постоянно вода, мивката вероятно е била влажна, сигурно си се изкъпал преди да излезеш. Не забравяй че и въздуха си има влага, а и предполагам си затворил всички прозорци като си излизал от вас. Влагата не е имало откъде да излезе през това време и е намериала подходяща повърхност да помогне на мухълта.

п.п. А и ако не се беше върнал, нямаше да има проблем! :lol:
Последна промяна от ronik на чет яну 22, 2009 10:33 pm, променено общо 1 път.
roum - помощник
След като взехте влагоуловителя има ли проблеми?
Защото аз съм в Южен апартамент обаче влагата я има и то в изобилие, направо да слагам лиген от долу въпреки проветряването и вентилацията на банята.
valerko - специалист
roum написа:
След като взехте влагоуловителя има ли проблеми?
Защото аз съм в Южен апартамент обаче влагата я има и то в изобилие, направо да слагам лиген от долу въпреки проветряването и вентилацията на банята.
Същата работа...изцяло южна гарсониера и реки се леят, мухъл страшен по стената. Има 2 цветя в стаята. Баня дълеко, дрехи не съхнат там. Сега отвътре съм сложил стиропор, лятото ще сложа изолация и отвън, но не вярвам да има подобрение.
8180 - майстор
BJ-SYST написа:
Вижте това- www.bezvlaga.com
Има доста информация за клапаните и за дистрибуторите, които ги предлагат.
Французите отдавна са измислили как да се справят с проблема ВЛАГА и МУХЪЛ.
Колега,
Аз поне както те разбирам, насочваш вниманието ни към единственото вярно и отдавна измислено решение.
Поне да беше казал, защо мислиш така категорично, някакъв опит да споделиш. Не че не са дискутирани тези клапи.
Тук се опитваме така да правим - кой колкото може.
valerko - специалист
8180 написа:
BJ-SYST написа:
Вижте това- www.bezvlaga.com
Има доста информация за клапаните и за дистрибуторите, които ги предлагат.
Французите отдавна са измислили как да се справят с проблема ВЛАГА и МУХЪЛ.
Колега,
Аз поне както те разбирам, насочваш вниманието ни към единственото вярно и отдавна измислено решение.
Поне да беше казал, защо мислиш така категорично, някакъв опит да споделиш. Не че не са дискутирани тези клапи.
Тук се опитваме така да правим - кой колкото може.
Дори направих запитване за цени, че ми се видя удачно...около 70 кинта макс.излиза бройката и ако има ефект си заслужава парите...може ли линк къде са дискутирани, че аз не можах да намеря.
8180 - майстор
valerko написа:
Дори направих запитване за цени, че ми се видя удачно...около 70 кинта макс.излиза бройката и ако има ефект си заслужава парите...може ли линк къде са дискутирани, че аз не можах да намеря.
Например тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=105
sasooooooooo - "специалист"
Дето се вика "да почепиш ":?
Не забравяй към края на годината да пуснеш мнение за ефекта или дефекта.
sony30 написа:
Монтираха ми клапаните и съм много доволен.
Кой ти ги монтира. Дай някаква фирма, че и аз съм решил да слагам. Предварително благодаря .

Тема "Проблем с влага и мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: