• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipilica - майстор
kuger написа:
Вчера по този повод ми предложиха таблетки против гъгрици /вредители по зърното/. Алуминиев фосфид, тубус с таблетки. Ефекта бил поразителен и нехуманен /като че ли на къртовете им пука за мен/. Отваряш тунела, слагаш таблетка и покриваш я с камък, я с керемида. Тези таблетки се ползвали за обгазяване на хранилища за зърно.
Колко е ефикасно ще разбера по-късно.
Ефекта е много добър. Само че в дупката слагай по две три таблетки и запуши дупката плътно без да нарушаваш тунела под земята, ако е суха почвата може да сипваш около 50 грама вода около таблетките.
sdeath - специалист
Имаше някакви капани в бриколажа май навремето продаваха ...
stiv1961 - майстор
kuger написа:
Вчера по този повод ми предложиха таблетки против гъгрици /вредители по зърното/. Алуминиев фосфид, тубус с таблетки.
Къде ги продават тия таблетки, че и аз имам в райграса такова чудовище :-D

Прикачен файл

120720121808.jpg

Прикачен файл

120720121809.jpg
ZMeyGorianin - майстор
Това не ми мяза на къртичина. Може да е някой колега-"змей" :-D
kuger - майстор
ZMeyGorianin написа:
Това не ми мяза на къртичина. Може да е някой колега-"змей" :-D
По-скоро дупка на ЖабаГорянин :-D
kuger - майстор
stiv1961 написа:
kuger написа:
Вчера по този повод ми предложиха таблетки против гъгрици /вредители по зърното/. Алуминиев фосфид, тубус с таблетки.
Къде ги продават тия таблетки, че и аз имам в райграса такова чудовище :-D
От агроаптека в Раднево. На мен ми ги харизаха, защото, ако не се ползват до година ставали на прах.
mladkal - майстор
Преди доста годинки ме бе обвзел някакъв аграрен мерак. Тогава имахме и едно местенце наследство от бащата...
Както и да е..В един миг се сблъсках с тия работливи твари и нещо не ме кефеше - опитните ми посеви и целият ми труд (тинейджърски) бе застрашен...
След анкета сред съученици, техните дядовци и баби се спрях на варианта със шишета
Така през 7-10 крачки зарових наполовина по едно празно шише (лимонадено-литър) като оставих по една от височината му да стърчи.. Вярно бяха по 10 стотинки, но пък мястото отдалечено, коля йок..
Ефект имаше. Вятъра надува в гърлата на шишетата, а те стъклени и се получава звук, който прогонва хайванчетата. Проблема се изчерпа.
ZMeyGorianin - майстор
Някой знае ли как се сее рецината? Колко броя семена в гнездо, на какво разтояние и какво разположение? Мястото ми е 500 кв. м. с форма на квадрат. Гадовете копаят навсякъде! И в средата, и покрай оградата :x . Почвата е чернозем и бъка от червеи-направо ресторант! Интересното е, че в другия двор, който е един декар няма никакви следи, но там фрезовам, ора и пръскам с "Раундъп".
ebahti - майстор
Опаа,какво ми донесе котката :roll: квото фане и все ми го носи и туря пред вратата :evil: Добре че комшииските пилета ги носи само по тъмно. :-D

Прикачен файл

Picture.jpg
ZMeyGorianin - майстор
ebahti що не я командироваш през лятото-ще се накефи при мене :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "къртици в градината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: