• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
val4o89 - специалист
Благодаря колега, даже си харесах следния ватметър http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... lyzer.html
За 24$ + 6$ за доставка е отлична цена. Мисля тия дни да се възползвам и да взема един.
sasko12345 - специалист
Много е готин но нямам пари сега за да си го поръчам и аз
lz1jer - помощник
Привет фенове на електро-транспорта! Казвам се Тодор и вече трета година карам тротинетка на ток. Наскоро сътворих DIY амперметър с датчик на Хол и искам да го споделя с вас понеже виждам, че има интерес към разни уреди за измерване. Ако някой прояви интерес ще разкажа подробностите. Качвам няколко снимки и платката във формат *.LAY (Отваря се с програмата Sprint Layout). Проекта излиза около 25лв., като най-скъпото е дисплея - 17лв. от Conrad. Останалите части се намират лесно и струват стотинки. Датчика на Хол е към 2 лева.

Поздрави на всички и най-вече на val4o89, когото познавам лично и е голям мераклия.

Прикачен файл

P4150331.JPG Дисплей.

Прикачен файл

P4150335.JPG Сензор с клема.

Прикачен файл

Hall Effect Sensor Amplifier for Current Clamp.rar
Платката във формат LAY.
(14.07 KиБ) Свален 190 пъти

Прикачен файл

Hall Sensor Current Adaptor.jpg
Схема на Оп.Усилвател - от Интернет.
Hall Sensor Current Adaptor.jpg (57.12 KиБ) Видяна 6593 пъти

Прикачен файл

P4150330.JPG Тротинетката.
velsi - Почетен майстор
lz1jer написа:
...и вече трета година карам тротинетка на ток.
Тя много арна бе, Танасе! :) Я дай повече снимки ако обичаш на това чудо, че се заинтригувах.
batkotony - специалист
velsi написа:
lz1jer написа:
...и вече трета година карам тротинетка на ток.
Тя много арна бе, Танасе! :) Я дай повече снимки ако обичаш на това чудо, че се заинтригувах.
+1 :-D
lz1jer - помощник
Здравейте, фактически тази тротинетка я карам за втора година. Преди това имах една друга но я продадох и си взех тази понеже вече се бях зарибил. Купена е от София. Лесно ще намерите магазина ако напишете e-scooter 800W. Тротинетката е на 36V, 800W, батериите 12Ah - оловни. Успешно изкачва подлезите с моите 80кг. отгоре. Миналата година сложих по-бърз заден венец (тротинетката е с верига). Максимална скорост по равно шосе - 23км/ч. Не знам ако модна ШИМ-а, дали няма да тръгне по-бързо. Така и не намерих време да я закача на осцилографа. Батериите още си държат капацитета или поне не са се променили осезаемо. Сериозно съм се замислил за някоя модерна 3 килограмова батерийка. В същност това е и причината да си сложа амперметъра. Исках да добия представа в какви граници се движат амперажите при тръгване, тръгване с мръсна газ и палене на гуми :-D , нагорнище и т.н., и да си направя сметка каква батерия ми трябва. Но това май ще е догодина, нека се скапят първо тези батерии. Иначе от снимката се вижда най-общо как изглежда тротинетката, седалката се вади барабар с колчето, може да се кара изправен. Центъра на тежестта е ниско и това прави тротинетката изключително стабилна. Има приятно меко окачване. Има и доста слабости. Например : няма калници! Кара се само при сухо време. Като цяло изработката е типично китайска, изпуснали са да вземат ноухауто от германците (понеже оригиналния вариант е Германски). Това е в общи линии. В Youtube (e-scooter 800W) има клипове.
Последна промяна от lz1jer на нед апр 15, 2012 10:40 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Аз да питам. Има едно скутерче razor e200 scooter 2ра ръка за 100 кинта.
Батерии на половин живот според продавача и леко спаднали гуми.
Тва става ли за нещо или да не си пълня мазето с боклуци.
Има си зарядно и др. ама пише че е за от 13г нагоре...
http://www.squidoo.com/razor-e200-elect ... ter-review
val4o89 - специалист
Това намирисва на развалено още от линка, дето си дал. За 240 лева с фрий шипинг..... А и продавача не е дал никакви технически данни за това нещо (няма да го нарека електрически скутер :lol: )
lz1jer - помощник
Според мен е по-подходящо за дете, да си кара из парка. За възрастен човек е малко. Сто лева е добра цена ако решиш да го стегнеш за някое хлапе.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: