• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
От къде си го взел този контролер. АКо решиш да го ремонтираш мога да ти дам и моя
gotiniq7 - специалист
sasko12345 написа:
От къде си го взел този контролер. АКо решиш да го ремонтираш мога да ти дам и моя
Взех го втора ръка, модела е 1000w 48v с регенерация на Golden motors от старите модели. Мотора е от Конрад. Карам го с 5 оловни последователно на 64 волта втора година :). Твоя какъв модел е?
sasko12345 - специалист
Незнам къв е зех го от lubojnd1 1000вата 48 волта ама марка незнам. Карам на 48 волта той ми каза да внимавам да не пръсна мотора мотора ми е конрадския. Каза да му сложа вътре термодвойка и с термометър да го следя.
gotiniq7 - специалист
На мотора нищо му няма, може да си караш на 48в колкото искаш. На контролера какво му стана? Ако е нещо финно за запояване няма да се справя. Ако е мосфет или дискретен елемент нямаш проблем.
zach_82 - специалист
Tова не е диод а ценер около 15 волта. Слага се за да не прехвърли максималното напрежение гейт-сорс от 20 волта
gotiniq7 - специалист
zach_82 написа:
Tова не е диод а ценер около 15 волта. Слага се за да не прехвърли максималното напрежение гейт-сорс от 20 волта
Това не го знаех, значи ще сваля от стария конрадския контролер един ценер. Благодаря за съвета
Ради Тодоров - специалист
С капла 28 инча конрадски кит 500W 3X12V и напълно заредени оловни батерий вдигнах 34.5км.
tonyboy - специалист
Ради Тодоров написа:
С капла 28 инча конрадски кит 500W 3X12V и напълно заредени оловни батерий вдигнах 34.5км.
И аз вдигам толкова с конрадския кит 500w, но с капла 26 цола и 42в. (3х12+6)
sasko12345 - специалист
gotiniq7 написа:
На мотора нищо му няма, може да си караш на 48в колкото искаш. На контролера какво му стана? Ако е нещо финно за запояване няма да се справя. Ако е мосфет или дискретен елемент нямаш проблем.
Не съм сигурен че може на 48волта с липо батерия мисля че ще вдигне 180 градуса и ще се стопи изолацията и ще окъси и пренавиване после. Липо батерията дава по големи тоци постоянни треа се внимава с оловни май не е проблем.
gotiniq7 - специалист
Вярно е че литиевите дават по-голям ток, но не забравяй че контролера има ограничител и защита.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: