• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
На теория, би се получило, но всяко динамо е различно/има производствен толеранс/ и въпреки че им подаваш еднакво напрежение, всяко ще се върти с различна скорост и с различен въртящ момент.
sasko12345 - специалист
С една батерия 10 ач 48 в липо колко км се изминават на равно човек 95 кг
evparts.alle - специалист
Защо ти е ЛИ-ПО? Ли-Фе ти трябва..
Към 30-50 км.. Зависи как кара въпросния човек.
MMIel - специалист
@evparts.alle дай ТТ данни на машината, която караш, че съм любопитен още от първият ти пост. :)
Също искам и да питам как става управлението на 2 двигателя. Двата двигателя се връзват паралелно към контролера или се ползва контролер, който може да управлява 2 двигателя?
zach_82 - специалист
val4o89 написа:
А четирите динама как смяташ да им обединиш двигателното усилие? Или смяташ на всяка главина по едно, защото ако е така - няма как да стане. При завой всяка една от четирите гуми изминава различно разтояние (въртят се с различна скорост).
Ето така смятам да ги обединя, но с по яка верига(може и двойна):http://youtu.be/aAVVo757dng
(гледайте между 10-та и 20-ста секунда от видеото)

Производствения толеранс мисля че няма да пречи, понеже роторите свързани заедно с веригата ще изравняват усилието при натоварване.
evparts.alle - специалист
@MMIel
Аз карам е тази бангия:
Изображение

А преди карах ето тази:

Изображение

Иначе два хъба се връзват с общ тротъл към двата контролера . Тротъл>Контролери>Хъбове
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
Нямам много напредък, но да докладвам. Направих си няколко опита с 90-ватовото динамо и се убедих, че не става... После ми дадаха едно динамо от ГАЗ 21 /12V/28A/, което с баща ми/или по скоро само баща ми :mrgreen: / постегнахме и то тръгна. На 12 волта, с оригиналната ролка за ремък, която е с доста голям диаметър, се опитахме да го спрем с една пластмаса и доста натискане, но то даже не намали оборотите си. Утре ще направя опит на 36 волта и ако ми хареса, хайде при чичко стругар, да направи втулка за венаца, който имам. Това е засега. :)
zach_82 - специалист
Да пробвай го на 36 волта и кажи. И на мен са ми обещали да ми подарят едно динамо от ГАЗ 24, но още чакам. Ще работя вече по малък електромобил, понеже през зимата с електровелосипед си за никъде.
ge6aaaa3 - специалист
zach_82 написа:
Да пробвай го на 36 волта и кажи. И на мен са ми обещали да ми подарят едно динамо от ГАЗ 24, но още чакам. Ще работя вече по малък електромобил, понеже през зимата с електровелосипед си за никъде.
На 24 не е ли алтернатор?
PCL82 - майстор
Привет на всички. И аз съм се зарибил за електровелосипед и планирам това лято да подхвана проекта. Хубавата новина е че в България това все още е възможно и доста изгодно. Лошата новина е, че в други страни от ЕС това вече не е така просто както в Бг.

Страни като Германия, Австрия, Швейцария и Великобритания разрешават като електро-елосипеди позволяват само модели с мотор до 250Вт, кой не може да задвижва колелото самостоятелно, а само докато се въртят педалите. Мощността на мотора прогресивно намалява с увеличаване на скоростта и при 15км/ч напълно отпада. Т.е. това са колела с електрическо подпомагане т. нар. "педелег".

За колела с двигатели над 250Вт и самостоятелно задвижване без въртене на педалите се иска категория М, регистрационен номер и застраховка гражданска отговорност.

Доколкото знам има европейско законодателство по въпроса, което още не е синхронизирано у нас. Между отделните страни членки има малки разлики.

Дано скоро не се сетят за такъв закон. И все пак трябва да се кара отговорно, за да не се правят предпоставки за това! Един младеж с такъв велосипед се беше засвяткал в Борисовата градина при лятната естрада и прегази гълъб, който не успя да се издигне бързо. Добре че нямаше малки деца!
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: