• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tonyboy - специалист
дай линк моля за това зарядно
и оригинално ел. колело 36V работи на 48 V. ето го моето - 60 кг + аз 135 = над 190 . орг. двигател + един конрадски + 8 ак. 7 ампера

Прикачен файл

SN851254 (800 x 600).jpg
MMIel - специалист
Много акумулатор бре :-D, но щом те дърпа и си доволен ...
tonyboy написа:
Преди няколко страници имаше линк към зарядното.
Ето: http://www.ebay.com/itm/48V-Battery-Cha ... 19ce248e83
Sasko12345 ми го препоръча тогава, но много му е голям зарядният ток за моите акумулатори и бързо ще ги скапя.
tonyboy написа:
и аз съм пред същата дилема и в момента действам по същия начин с две зарядни, за ново китайско 48в. не съм нещо фен защото мисля като се скапат оловата да мина на литиеви а там доколкото знам зарядните са други
Не е работа с 2 зарядни. Решил съм вече. Няма да купувам ново зарядно. Ще си ползвам моето на 24 волта, като ще ги превключвам по тази схема:
Прикачен файл:
akum.jpeg
akum.jpeg (18.61 KиБ) Видяна 3449 пъти
Пропуснал съм на схемата да отбележа, че + и - от зарядното се връзват на крачета 1 и 2 на няма значение коя батерия.
val4o89 - специалист
Ако си цените парите, труда и удоволствието от цялата тая работа според мен ви трябват истински зарядни. Няма смисъл да се измислят схеми и т.н. Едно читаво зарядно за 50 кинта решава всички главоболия. Лично аз от моето съм адски доволен, изпълва ги на максимум, и не ги загрява. Какво повече можеш да искаш от едно зарядно... :)
moci111 - напреднал
exxx taka i ne se nau4ix kak se ka4vat snimki tuk :) moje li na niakoi da gi izpratia da mi gi ka4i tuk snimkite :)
sasko12345 - специалист
tonyboy написа:

http://www.ebay.com/itm/48V-Battery-Cha ... 19ce248e83
sasko12345 - специалист
MMIel написа:
Много акумулатор бре :-D, но щом те дърпа и си доволен ...
tonyboy написа:
Преди няколко страници имаше линк към зарядното.
Ето: http://www.ebay.com/itm/48V-Battery-Cha ... 19ce248e83
Sasko12345 ми го препоръча тогава, но много му е голям зарядният ток за моите акумулатори и бързо ще ги скапя.
tonyboy написа:
и аз съм пред същата дилема и в момента действам по същия начин с две зарядни, за ново китайско 48в. не съм нещо фен защото мисля като се скапат оловата да мина на литиеви а там доколкото знам зарядните са други
Не е работа с 2 зарядни. Решил съм вече. Няма да купувам ново зарядно. Ще си ползвам моето на 24 волта, като ще ги превключвам по тази схема:
Прикачен файл:
akum.jpeg
Пропуснал съм на схемата да отбележа, че + и - от зарядното се връзват на крачета 1 и 2 на няма значение коя батерия.

Такова късо направих като се пробвах да правя такова нещо бедна ти е фантазията. Дай снимка на превкл който ще ползваш.
sasko12345 - специалист
Дай линк на твоето заредно с какъв ток зарежда
val4o89 написа:
Ако си цените парите, труда и удоволствието от цялата тая работа според мен ви трябват истински зарядни. Няма смисъл да се измислят схеми и т.н. Едно читаво зарядно за 50 кинта решава всички главоболия. Лично аз от моето съм адски доволен, изпълва ги на максимум, и не ги загрява. Какво повече можеш да искаш от едно зарядно... :)
val4o89 - специалист
Зарядното си го взех от elektrovelosipedi.com на 36в/1,2А, има и вентилатор за охлаждане. Срещнахме се с човека в лозенец, където му е склада може би.
MMIel - специалист
sasko12345 написа:
MMIel написа:
Прикачен файл:
akum.jpeg

Такова късо направих като се пробвах да правя такова нещо бедна ти е фантазията. Дай снимка на превкл който ще ползваш.
Няколко пъти си проверявах схемата. Няма как да направи късо освен при ключа евентуално при превключване. За това си взех ключ 3 положения който минава през 'OFF' :cool: Дори мога да го ползвам за да изключвам от "контакт", като го оставям на 'OFF'
Това е ключа: http://elimex.bg/product/5581/switch-kn3c-203a.html
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: