Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
panalov - специалист
Между двете съкла се получава конденз, когато навън грее слънце.Сутрин и вечер стъклата са си идеално чисти .Стаята не се отоплява .В другите стаи няма такъв ефект ,но се отопляват.

Дограмаджии вие сте!
panalov - специалист
Е,те точно това не исках да чуя . :datz:
Дай актуални цени на кв. -4мм бяло или там както се вика .Какво ще кажеш за Ка-стъкло заслужавали си .Темата за него я изчетох ,питам за мнение на дограмаджия или е бла-бла.Каква е приблизително цената с Ка-стъкло и цената на пакет с едно бяло и едно зелено стъкло
Takezo Sensey - модератор
бяло-бяло 42 лв. квадрат
бяло-Ка 47 лв. квадрат
цветно(зелен,бронзе)+Ка около 60 лв.

Има смисъл в Ка стълко.Тези глупости със запалката ги остави . :wink:
От поне 500 прозореца имам само 3 които са без Ка стъкла ... и то не по мое желание. След много уговорки бях готов да ги дам бяло на цената на Ка само и само клиента да е доволен.

Но, той си знаеше неговото ... :|
panalov - специалист
Ще се сменят то е ясно :(
Стефан - майстор
panalov написа:
Ще се сменят то е ясно :(
Аз не бих бързал да сменям, като се базирам само на едно мнение. Изчакай да се стопли времето, от това не се умира. Сваляш гумените уплътнения внимателно, сваляш лайсните, и накрая стъклопакета. Оглеждаш го/мисля, че ще се забележи от къде е проблема/, поставяш го на пряка слънчева светлина, обезмасляваш, и обмазваш със силикон. На следващия ден поставяш обратно всичко. Дано не преча с мнението си на някой джамджия. :lol: Сега очаквам някой да ме захапе за последната дума. :? Ако, естествено, не разбира от шеги.
ribnikolaevi - майстор
А какво е изложението на стаята? Ако е юг или югозапад и проблемът ти е по-скоро с охлаждането, отколкото с отопляването, не приемай думите за задължителното Ка стъкло на доверие.
Takezo Sensey - модератор
ribnikolaevi написа:
не приемай думите за задължителното Ка стъкло на доверие.
Защо ?
Обоснови се, че ми стана интересно. :?
hygro - майстор
Подкрепям заръката на Стефан. Преди да замажеш, направи една малка дупка във външното уплътнение и ръсни няколко грама силикагел зад лайстната (ако имаш такава в стъклопакета, разбира се). Повече конденз няма да видиш.

Изображение
velsi - Почетен майстор
Силикагела се слага ВЪТРЕ в самия дистанционер (така наречената от вас "лайсна") и няма как да се "ръсне" отвън. Ако се вгледате внимателно ще видите, че лайсната има едни малки дупчици. Те са направени точно за да може силикагела вътре да поеме влагата.

Тема "Разхерметизиран стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: