Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
скоро правих ремонт на една стая и гледката навън ми е много грозна..идеята ми е да се направи нещо като билбордче отвън на прозореца на някакво разтояние от самия прозорец, защото през деня като отворя щорите е лоша гледка..
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 072010096e
никъде не съм виждал някаде да е направено нещо подобно и си нямам никаква идея как може да стане :)
благодаря ;)
NeoBoss - специалист
защо просто непоразчистиш малко и не посадиш няколко цветя
peter_m - специалист
Може би нещата не са негови или са в друг двор. Като гледам са само железарии. Тук при нас бай мангал би ги отнесъл като куцо пиле домат. Даже може да се пазариш покрай желязото и други отпадъци да изхвърли. Иначе докато не ги махнеш няма какво да те спаси от гледката. Само разчистване ще те спаси ... или да не вдигаш щорите.

От снимката не се разбира дали са на съседа или твои. Ако са на съседа висока стена няма да ти разрешат да вдигнеш, но може примерно да засадиш нещо, което расте по-височко, нещо като жив плет да стане. :?
filmatoplo - майстор
Сега с море са актоални снимките :wink: лятото ще те разхлажда мисленно -зимата ще те сгрява.и почистването е идея номер 1.
Jason - специалист
Разчистването е задължително. :cry:
После можеш да посееш няколко махонии. Непретенциозен храст, вечнозелен, при големи студове леко почервенява, леко бодливи листа да пазят от любопитни погледи, цъфти, приятен аромат и т.н. :wink:
Това разбира се е само един от вариантите.
niki_sap - специалист
Ако ще слагаш билборд защо въобще си харчи парите за дограма - можеше просто за зазидаш и да сложиш 1-2 плаката или фототапета...... почисти, почисти....
mim - специалист
тази идея с билборда ми напомня на филма "Бразилия" и тръпки ме побиват
погледни "Средиземноморския стил" дворчета, тесни улички и безистени, как в малко пространство има много живот и зеленина
можеш да заложиш на тънки високи туи, например
пълзящи рози, бръшлян или други растения
дори при желание може да се направи, мозайка, декорация, например с каруцарско колело, дори фонтанче

ето малко вдъхновение:

пълзящи рози
Изображение

зеленина в кашпи и по стената
Изображение

малки окачени саксийки с каквито искаш растения
Изображение

декоративни решетки, по които могат да падат и да се катерят растения
Изображение

и преди всичко малко разчистване
vlad0 - специалист
Тая цигания ако е твоя вземи я разкарай, даже и пари ще изкараш и то прилични/желязото не е никак евтино/. Ако е на съседа е малко по-сложно, но даже и така да е Той няма право да строи бараки на по-малко от 3 метра от оградата, така че да си ги разкара сам. Иначе идеята за жив плет е много добра. А това с билборда ме разсмя.
не са мой тези работи, но дори и да се махнат зад тях е една барака и пак си остава същата кочина.. :?
filmatoplo - майстор
Мим, за Хавелите ли говориш -ужас. Аз пък отдавна си мисля за една моя идея, на стълбището нямам прозорци -вътрешно се пада .Та си мисля да монтирам -бутафорни рамки с панорамен изглед на Морето разбирасе .На , всеки с дерта си. :wink: Значи -доста идеи ти дадоха - цветята галят очите.

Тема "Съвет за билборд или нещо подобно.. :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: