Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
grn93 - напреднал
Здравейте,извинявам се ако темата не е в точния раздел,но съм нов :)

Поради финансови причини немога да посещавам фитнеса вече и тъй като не мисля да спирам да тренирам мисля да си направя някаква успоредка в нас. Затова ще са ми нужни няколко съвета.

Попаднах на една картинка от форума ,ето я http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=56&ai ... board_id=1
Харесва ми като конструкция и не заема много място.
Въпроса ми е някой знае ли къде в люлин има железария и какви пари ще ми вземат за направата на такава успоредка ?
И ще е стабилна ли ако се закачи за стената (бетон).

Благодаря много!
simbion - специалист
Моят съвет е да не ходиш по Практикер, Практис и Бриколаж в люлин (няма да намериш каквото ти трябва), ами малко по-надолу от орион посока надежда на първия (и единствен) светофар преди моста на бакърена фабрика, от лявата страна има строителен магазин, от там си взимаш два/четири анкера, излизаш от магазина и има арамтурен двор до него от там си купуваш въпросния винкел (с квадратен профил ако държиш) и тръби за хватките. Ще ти излезе супер евтино, а отделно, че може да си избереш примерно профилите през които ще ти минат анкерите да са по-големи да не се изкривят нещо ако си по-тежък :-D
Хубаво предварително да си направиш сметките колко винкел ще ти трябва и колко тръба, защото ги режат по размер и не си купуваш излишно количество материали :) Мисля, че във въпросния двор си имат и електрожен та може и да ти ги парнат както искаш срещу скромно сума.

Аз от там си купих тръба за лоста подцинкована, 1 цол, 1.30м за 8-9лв преди няколко години + по 2,50лв за 2 анкера 12мм на онези цени :roll:
Стените са ми здрави, лоста ми е здрав тествахме го тримата глупаци едновременно да висим, огъва се малко ама си връща нормалната форма като се пуснем т.е. здраво си стана :-D

Успех и да сложиш резултати защото идеята ти е много хубава !
Окака Чука - специалист
Неме разбирай погрешно, ама и от тук може да научиш некои неща :wink:

viewtopic.php?f=18&t=20290&hilit=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BD
NeoBoss - специалист
ето пример за сгаваема http://hp.prodavalnik.com/sgavaema-usporedka-i3456697

но незнам колко е стабилно..
аз досега чертах за мен си една сгъваема лежанки и почнах да се чудя именно за въпросното клатене при движищетесе части.
naB4o - специалист
Аз имах направено това Изображение
имах някъде пусната тема във форума, но май се е затрила при едно от забиванията му. Вече не я използвам, понеже приятелката ми заживя при мен и направи 1 "почистване" на мъжки атрибути :lol: :lol:

Тема "Съвет за направата на успоредка вкъщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: