Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikola40 - напреднал
Имам нужда от изрязване на доста еднакви детайли на лазер. Плоскостта, от която ще се изрязват детайлите е е с определен размер.
От лазерната фирма искат да им предоставя файл с разположение на детайлите - ще ми ги изрежат, както им ги дам начертани във файла.
Дали има такава програма за двумерно чертане, която да разположи оптимално детайлите в границите на плоскостта, така, че да се изрежат максимално количество бройки от детайла в рамките на една плоскост?
torbalan - Дървен философ
има...

трябва някой, дето се занимав с кройки да каже :)
демек текстилен инженер - технолог ;)

ама със сигурност няма да е безплатна :)
dadko - майстор
Здравей. Софтуер за оптимизиране на разкроя има бол. Даже това оптимизиране са го кръстили "nesting" можеш да потърсиш в google за "nesting software" и ще ти излязат доста резултати, може и да намериш някоя пробна версия, за да си свършиш работата.
Много от мебелните и фирмите за рязане на стъкла ползват софтуер за оптимизация на детайли само с правоъгълна форма, но на тяб явно те няма да ти вършат работа.viewtopic.php?t=30699
И каква е тая фирма за лазерно рязане, дето иска ТИ да й правиш и разкроя . Потърси в друга фирма. Повечето имат хубави машини, модерни, които се купуват заедно със софтуера, например като си купиш "Trumpf"- той идва с негов си софтуер за разкроя- "TruTops"
Драсни ми едно ЛС, ще ти дам някои фирми, които не искат да им правиш ти разкроя, само им даваш детайла и казваш колко бр. или казваш от какъв лист искаш да ти изрежат този детайл...Ако искаш- драсни ми едно ЛС, да се уточним и евентуално да ми пратиш детайла в dwg да се пробвам да ти направя някакъв разкрой.
Krass - майстор
И като им дадеш файл, с коя програма ще го отворят. Да не би да искат чертеж.

Тема "Има ли такава програма за оптимално подреждане на детайли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: