Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ivo_Dinkov - специалист
Обещавам при наличието на малко свободно време да ти изровя едно много елементарно обяснение защо не трябва да се притесняваме повече от това да ползваме микровълнова или да си държим пуснат мобилния апарат на нощното шкафче до главата ни. Човека беше направил сравнение със запалена камина :-D
Освен това, си има законово формулирани норми за 'излъчването' на антената, над които освен дУпетати, са умували и хора, които са залягали над учебниците по точно тези въпроси :wink:
Иначе си прав, подложени сме на всевъзможни облъчвания и от над 20- 30 години сме принудени да избираме най- малко вредното :cry:
radius - майстор
Ivo_Dinkov написа:
... са умували и хора, които са залягали над учебниците по точно тези въпроси :wink:
Ако си прочел горния ми пост, ще разбереш, че няма учебници по тези въпроси. Иначе умници има (не визирам теб).
Ivo_Dinkov - специалист
Има- ГСМ антените работят на вълнов принцип, а за вълните и техните характеристики си има доста четиво.
П.С. И за умниците си прав :weedman:
radius - майстор
Само, че човешкото тяло реагира много различно на различните дължини на вълната и не може да се говори за вълни по принцип. За това, за което говорим няма учебници, има постни поръчкови изследвания.
stiv1961 - майстор
На комшията горе на вилната зона всеки месец му плащат 4 стотака, а на мястото му няма нищо сято. А аз ходя да блъскам с мотиката/ фрезата :-D / за тоя дето духа. Къде съм бил когато Ментел са търсили място :? за антенката си :-D
piron45 - майстор
Така или иначе денонощно сме облъчени с електромагнитни вълни с най различна дължина и никой не може да се скрие от тях. Ако има чалъм да се изкара някой лев от антени защо пък не.
iivanov - майстор
Може ли арматурата в панелките да се приеме като своеобразна фарадеева клетка? :?
radius - майстор
При тези честоти - не.
iivanov - майстор
Всъщност що ли се притеснявам?Работя под 25 kv. :lol:
stivemaster - майстор
Призовавам комплексарите и недоучилите философи да се пробват да словоблудстват на друго място и да не се изказват тогава когато хората искат съвет.
Визирам постове като на колегата Радиус.Нищо лично колега но когато не са ти ясни нещата пиши в друг форум където има какво да кажеш.
Относно антената за интернет която смятат да ви монтират това е най безопасната антена съществуваща изобщо защото тя е с насочена диаграма и освен в посоката в която излъчва не застрашава никого повярвайте измерено е.
Относно превръщането и в последствие в GSM антена ,това осначава поставянето на мачта с три антени които имат гръгова диаграма но излъчват само на 15 градуса във вертикалната равнина.
С думи прости надолу и нагоре на излъчват .
За радост на тези които визирах в началото ще покажа как се опонира когато си нямаш друга работа но имаш знания и искаш да ги използваш за лобиране в дадена насока , е ето така се прави http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... 39fKtBNtTA
Относно цената за наем на нашия блок - 16 етажен наема е 600 лв./месец с договор за 30 години.

Тема "Антени за GSM-и на покрива???" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: