Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
marinskikt - специалист
С какво лепило може да се залепи дунапрен?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С полихлоропреново лепило - хелми, хелмевект, хелметекс ..... -лепилата с "хелм*"
marinskikt - специалист
Благодаря. Ще опитам, дано да се получи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
marinskikt написа:
Благодаря. Ще опитам, дано да се получи.
Е, що да не се получи? Тези лепила са за това. Друг е въпросът, ако лепиш дунапрен за нещо си. Трабва да се съобразиш и с нещото. Впрочем какво искаш да постигнеш? Има си тънкости.
Лесоламинат - специалист
Обърни внимание на срока на годност-той 6 месеца.Лепилото трябва да е по-гъсто от боза,да не е втвърдено като желе.
marinskikt - специалист
Искам да залепя два дунапрена, за да стане един по-широк. Ще го ползвам за да направя канапе за сядане. Сега е с размери 140/42/10 см., а ми трябва 140/52/10 см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
marinskikt написа:
Искам да залепя два дунапрена, за да стане един по-широк. Ще го ползвам за да направя канапе за сядане. Сега е с размери 140/42/10 см., а ми трябва 140/52/10 см.
Добре че каза за какво ти трябва. Ако намажеш с лепило цялата повърхност, ще ти се получи твърд вертикален ръб. Лепилото няма свойствата на дунапрена. По средата на дебелината направи с лепилото прекъсната линия - като пунктир - капки през 3-5см. Това е достатъчно да ти задържи парчетата. Принципно, ако калъфът е ушит по мярка, няма нужда от лепило. Дунапренът плътно опрян за дунапрен зацепва и не мърда, но за да ти е спокойно, го прикрепи с тези няколко капки.
marinskikt - специалист
Притеснява ме да не се получи някаква междина и при сядане да се усеща. За това мислех да го залепя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-) За да се получи междина, дунапренът би трябвало да се измести нанякъде. А тапицерията го държи. Ако залепиш цялата повърхност, лепилото ще се усеща като по-плътен, твърд слой. Знаеш ли как да скроиш дунапрена и как да скроиш и ушиеш тапицерията?
marinskikt - специалист
Дунапрена ще го отпусна с по един сантиметър от всички страни. Тапицерията ще я правя в ателие, защото ще е част плат и част кожа.

Тема "Лепило за дунапрен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: