• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Bradley - специалист
използване на котикул вместо нагура при работа със синтетични камъни

Изображение
http://media.snimka.bg/s1/4923/036089186-big.jpg?r=0
vk - специалист
Дъски не е ли най-добре да се вземат от Троян, от Етъра (край Габрово), от бук или дъб ?
dimitrof - напреднал
vk написа:
Дъски не е ли най-добре да се вземат от Троян, от Етъра (край Габрово), от бук или дъб ?
Не е чак толкова важно от къде са (кой град, магазин), ставаше въпрос за това, че е по-добре да са т. нар. end grain дъски. :partyman:
Bradley - специалист
Нова непретенциозна и бюджетна играчка в кухнята.

Zwilling J.A. Henckels TWIN Point Chinese chef's knife / 32329-181

Идва опаковано ей тъй:

Изображение

В опаковката се крие ей туй:

Изображение

А на острието пише:

Изображение

+ бързо сравнение с китайското китайче на IKEA

Изображение

Изобилие от снимки с мерки и теглилки (всъщност забравих да го претегля)
както и съвсем прилично се види как са го скосили...

https://www.youtube.com/watch?v=cqVuptP ... StefanWolf

тез дни ще има част 2 където ще се види иде ли остър от кутията и как се справя със зарзавата...

Поздрави и хубав ден.

Атанасов, Стефан - Bradley
Kasap - специалист
Не са лоши "близнетата", макар че баш тия с точката да не са ми любимата серия.
Честито! И да кажеш как се заточва тоя фриодур... :? :)
Bradley - специалист
очаквам закалката да е на нивото на викторинокс - 54-56 HRc, така че ще докладвам като дойде време за заточване

а по отношение на twin point - цената е 1/2 от тази на сходни модели на същата марка или други - в двата щъркела са по 120 лева китайските сатъри за зеленчуци, да конструкцията е фулл танг (острие и дръжка от едно парче стомана със занитени пластмасови чирени) но пак са щамповани от лист стомана и закалката е същата...

За съжаление в бг не се продава китайският сатър на викторинокс

Изображение

виждал съм го на живо в кухнята на приятел и за мен е най-доброто в ниския ценови клас
Kasap - специалист
Bradley написа:
За съжаление в бг не се продава китайският сатър на викторинокс
виждал съм го на живо в кухнята на приятел и за мен е най-доброто в ниския ценови клас
За мен е излишен този инструмент (поне за сега не съм изпитвал нужда от него). Да не говорим, че имам прекалено много ножове в кухнята и почти никакво място. Зеленчуците си ги дялкам със сантуко - поне не съм открил по-удобен нож до сега.
Ама всеки с номера си... :partyman:

П.С. Като се позачесах и позамислих... тая грозиня ако ми я подари някой, няма да му я върна:
Изображение
Kasap - специалист
Брадли си няма работа, та ме нахъса за сатърче. Ей на това хвърлих око:

Изображение

Материал на острието: Buderus Edelstahl 1.4116 Неръждаема стомана

C-0,55%,Cr-14-15%,Si-1,0%,Mn-1,0%,P-0,04%,S-0,015%,Mo-0,50-0,80%,V-0,10-0,20%

Вероятно ще държи ряз, а изглежда много уробно за треви и подправки.
Bradley - специалист
Туй е сатър за лук, но предполагам ще става за всякакви зеленчуци.
стоманата е добра
цената няма нужда да я коментираме - отлична
Kasap - специалист
Bradley написа:
стоманата е добра
Добра, добра... колко да е добра...? Май си е баш като твоя фриодур. :)
Ама какво да искаш повече от нож за праз и марули... Макар да си призная, че треволяци и подправки режа приоритетно с ножица.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Всичко за кухненските ножове!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: