• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Bradley - специалист
Kasap написа:
Bradley написа:
стоманата е добра
Добра, добра... колко да е добра...?
Достатъчно - от 50-на години стандартът в хранително-вкусовата промишленост е стомани с подобен хим, състав около 55 HRc - няма нужда да измисляме топлата вода - има неща които просто работят по предназначение...
Kasap - специалист
Понеже дядо е слушкал, сабахлента под елхичката си намери филетираща ножка:
Прикачен файл:
_pirg.jpg
_pirg.jpg (58.29 KиБ) Видяна 1844 пъти
Прикачен файл:
_SAM_1971.jpg
_SAM_1971.jpg (72.18 KиБ) Видяна 1844 пъти
Прикачен файл:
_SAM_1976.jpg
_SAM_1976.jpg (63.86 KиБ) Видяна 1844 пъти
Прикачен файл:
_SAM_1981.jpg
_SAM_1981.jpg (86.32 KиБ) Видяна 1844 пъти
Материал на острието: X50CrMoV15 Кована Неръждаема стомана, 30x160x1,5mm
В комплекта е включен и анкерпласт, за тези дето не знаят как да си служат с инструмента.
Allan - специалист
Ползвам такава трамонтина и съм много доволен.
http://solingen-burgas.com/index.php?ma ... ts_id=3213
И подарих едно пирге за месо със синя дръжка.
Взех от мерак бамбукова дъска, да я ползвам ли или?
Bradley - специалист
щом си й броил парите ми че къ нема да я ползваш - :finga:

уважавам ги трямонтините от премиум и профешънъл сериите - много нож за малко пари =D> :prayer: :prayer: :supz:
Allan - специалист
Ок, по мое лично мнение май трамонтина са по-добри от пирге. :?
:partyman: :drinkers: :supz:
:prayer:
Bradley - специалист
И двете марки имат различни серии и ценови класове - трябва да се разбият нещата клас по клас за да има обективно сравнение
Kasap - специалист
Вече почнах на това накири да се облизвам, нищо че според колегата Трамонтина били по-харни...

Изображение

Нямам идея за стоманата, но едва ли ще се изложат...
Bradley - специалист
не съм го видял в каталога им -явно ще звъня на Наско Николов :-D за подробности

:partyman:
Allan - специалист
Прав си. На Пиргето (Pirge Butchers ) което подарих пишеше че е със френска Т 5 MOV стомана, по високия клас не съм ползвал. А Трамонтината е със стомана 1.4110 и затова ми хареса повече на мен.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Всичко за кухненските ножове!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: