Аз в момента ползвам Мора 4261 като основен нож и Мора CB6XF.
От 4261 съм изключитено доволен, размерът му ме шокира първоначално, но в следствие на използването мисля, че пак бих купил такъв размер. Добър баланс, много сигурна дръжка, която ми се струва, че позволява дори по-сигурен захват като е мокра, и най-вече - прекрасно острие. Извивката отпред прави рязането дори на твърди неща като сухи колбаси детска игра. Всъщност, за първи път ползвам толкова голям готварски нож и много ми харесва, че само трябва да го бутам напред за да реже, а не да натискам като с други ножове. Това, което не ми харесва при него е, че като режа по-дребни кръгли неща, като краставици и прочие, се набират по острието - дразнещо е. За лук обаче пък е предимство - изпуска лютив газ само от едната си страна
СВ6 също ми допада доста - дръжката изглежда несъразмерно голяма, но е много удобна, реже много леко и е подходящ и за сирена, не лепнат по него. Този обаче, за разлика от 4261 ми направи впечатление, че се износва доста по-бързо, на 5-6 месеца трябва да го заточвам. Стоманата е различна - до колкото разбрах, 4261 е 12C27, но този не.