zdravcho написа:естествено нали трябва да го затопля - температура на тестото отгоре 30-32°С, температура на дъното на съда 55°С. Което малко множко ми се види
И според мен е множко - моята сега я гледах, около 29 градуса е на нивото на реотана. На първо време си огледай вентилационните отвори, че очевидно разчитат на конвекция за печенето. После разглобявай и гледай къде е този датчик.
Прави и снимки по възможност.
Сега, след второто пребъркване (след сигнала за добавките) температурата се повиши до 34-5 градуса - предполагам това е същинското втасване.
Бях ти предложил, но не си обърнал внимание - пусни машината само да замеси тестото, нека да е с топла вода (35 градуса), изключи и изчакай тестото да удвои обема си, после включи на програмата за печене. Така поне ще знаеш, че не е от съставките.
И така - до края на втасването 35 градуса - предполагам като отвориш фурната ще видиш термодвойка т.е. кабелче с една "въшка" отпред - има вероятност въшката да е била залепена за корпуса на фурната, а сега да се е разлепила.