о..не.Дъвото работи с виното (старее) променя вкусовите качества. С ракията най-много,извлича вредни вещества,придава мек вкус и аромат,но и пие,50 л.ракия пълно до горе за 6м.2-2,5л ги нямаше. По време на кипенето и откаляването на виното, по стените на съда се отлага кристална винена киселина. Аз го правя в пл.бидон и после с телена четка смъквам киселината, а в бурето. Не съм пробвал дали содата каустик няма да я смъкне,но содете за бъчви твърдо не върши работа.
crez написа: о..не.Дъвото работи с виното (старее) променя вкусовите качества. С ракията най-много,извлича вредни вещества,придава мек вкус и аромат,но и пие,50 л.ракия пълно до горе за 6м.2-2,5л ги нямаше. По време на кипенето и откаляването на виното, по стените на съда се отлага кристална винена киселина. Аз го правя в пл.бидон и после с телена четка смъквам киселината, а в бурето. Не съм пробвал дали содата каустик няма да я смъкне,но содете за бъчви твърдо не върши работа.Не знам от къде идват твоите познания, но понеже аз ги нямам сядам да чета.
Ти пак говориш за сода каустик, а аз чета, че тя е агресивна към мазнини и белтъчини. Чета също, че оцетната киселина кристализира при температури под 16.7 градуса Целзий, чета и за това, че се образува при наличието на кислород т.е. в бурето се създават идеални условия за образуване на оцетна киселина, но това са само разсъждения лишени от доказателствен материал.