Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kolev_k - специалист
как се точат?върху камък(брус),или шкурка на равна повърхност?И каква да е грапавината на абразивите?А решетката "точи" ли се?
Bradley - специалист
kolev_k написа:
как се точат?върху камък(брус),или шкурка на равна повърхност?И каква да е грапавината на абразивите?А решетката "точи" ли се?
най- лесно на твърда равна повърхност - парче стъкло или гранитен/техниески камък плот в кухнята в/у което се слагат няколко едрини водна шкурка

ако са силно захабени и евентуално имат ръжда -> почваш със 150, минаваш на 400 и приключваш на 800 или 1000 едрина
за лубрикант разбива се - водица, може и wd 40< ама водицата е без пари

точат се и ножовете и решетката, нея може да я полираш и с по-фина шкурка - 1200/1500 ако намериш

https://www.youtube.com/watch?v=AeUNzf1VewE

https://www.youtube.com/watch?v=YdpGq0_bcmg
sstefanov - майстор
Този е руснак отвсякъде! Какви европейци те гонят?
plamen6703 - майстор
Човека е чист европеец и даже му личи отдалече :wink: :partyman:

Тема "Ножчета на месомелачка..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: