Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Svezar - специалист
Има ли някакъв начин да се премахне анкер /от бетон/ без да се разкъртва около него и без да се реже,аз лично не виждам как може да стане,ама може пък някой да знае таен трик ? :)
Чираче - майстор
Болта затяга в бетона като се издърпва с гайката. Трябва да се набие надолу колкото е възможно, и да се точкова внимателно с електрожена за втулката. След това се изважда.
zz_stefanov - майстор
Какъв точно анкер. На много от тях втулката не се вижда.
aleyan - специалист
Какъв е смисъла да го вадиш?
Набий го навътре и се надявай дупката да е по-дълбока от тялото на анкера.
Svezar - специалист
Точно, втулката не се вижда ! А какъв е ...не мога да кажа ,не съм го слагал аз :) Май няма да се получи с вадене /на кофти място е зад климатик/ ,ще пробвам да му нарежа нова резба ,че "майсторите" са използвали по-дълъг отколкото е трябвало и като отрязах гайката за да сваля старите стойки /без да демонтирам климатика/ се оказа ,че стърчи само стебло...без резба :axe:
пишман_майстор - майстор
Съмнявам се да стане. Трябва да се смени. Но стария да се извади лесно няма да е . Стягаш ако позволява в патронника на мощна бормашина с ниски обороти и с въртене , внимателно дърпане , повишено внимание , че като нищо може да затегне и да ти првърти ръце. Но ще излезе . Вече новия съобразен с отвора , или монтаж с анкерна смола. Тези които се занимават с монтаж на климатици си имат решения .
Svezar - специалист
Както написах вече-мястото е зад климатик и няма как да се вкара нещо по-дълго от 20см,то ако се махнеше климатика нещата са лесни,ама не ми се дават 100лв за 1 ч. работа на климатичарите /да съберат фреона и да разкачат тръбичките,а после да ги закачат и вакумират/ ,така че ще пробвам с навиване на нова резба,а ако не стане-една подходяща гайка нанизана на стеблото я заваряваме за него отпред...и готово :wink: Какво да се прави-сиромах човек,жив дявол :)
пишман_майстор - майстор
Ясно. Пропуснал съм, че питането е при монтиран уред. Тогава вече се импровизира според ситуацията.
torbalan - Дървен философ
Какво налага махането, ако е зад климатик и не пречи?

Иначе ако държиш да го вадиш - нарежи му резба. 20 см. са достатъчно да бръкнеш с плашка и да нарежеш резба - после с гайката натягаш и т.н.
Svezar - специалист
С малко повече "мамма му да е.." , с едни "гарги" и някакъв китайски комплект плашки за 12лв от Практикер се справих с проблема,успях да навия нова резба колкото да хванат гайките. Мисията "Да сменим стойките ,без да демонтираме климатика" - успешна :supz:

Тема "Вадене на анкерен болт" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: