Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
i486 - специалист
Някой може ли да каже с 5 думи какво трябва за поддръжка на градински басейн (3м)? Таблетки с хлор трябва да се слагат примерно. Но колко често, разтварят ли се бързо и т.н. С нещо се мерело pH на водата да не е станала киселинна. Някакви други подобни процедури? И другата тема - въпросните неща от Практикер става ли да се вземат или по-добре от фирма за поддръжка на басейни?

PS: За мерене на pH има някакви химикали и шишенца. Дали няма някакви по-автоматични или опростени методи? За някакви лентички чух, на които се капва вода.
kr1100 - майстор
вт юли 13, 2021 1:24 pmi486 написа:
С нещо се мерело pH на водата да не е станала киселинна. Някакви други подобни процедури? И другата тема - въпросните неща от Практикер става ли да се вземат или по-добре от фирма за поддръжка на басейни?

PS: За мерене на pH има някакви химикали и шишенца. Дали няма някакви по-автоматични или опростени методи? За някакви лентички чух, на които се капва вода.
Мери с с Ph метър . Купи си. А за почистване азотната киселина върши чудеса :wink:
krasi92 - майстор
Отиди в магазина и питай-5 думи
i486 - специалист
Ясно. Не знаем, но много искаме да пишем.
Здравей!
В практикер и хоуммакс продават всичко необходимо. Таблетки 4в1, тестер за нивото на Ph и диспенсър за таблетките или както там се казва. Отделно е добра идея да си вземеш химикали за регулиране на нивото на Ph. Дано съм помогнал :)
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
vladtod - специалист
Да питам в тази тема, и аз поддържам моята локва със същите препарати от снимките, но като меря PH излиза ,че е на мах а на кутията за коректора пише ,че ако PH е високо водата е видимо мътна и има отлагания по стените и пода обаче при мен е кристал вече месец само и единствено мия филтъра на помпата често .Въпроса е да коригирам ли PH или да не пипам ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Смени си "мер"а
:-) Явно добре филтрира. Колко често миеш филтрите, да правят всички така
vladtod - специалист
Филтъра е обикновен хартиен на 3 дни го мия и всеки път е като замазан с ръжда, но водата е видимо кристал с аромат на хлор. :lol: .Хлора е в норма според уреда.
Аз един път предобрих ph и с тези капки показа макс също, тъмно цикламено или някъв подобен цвят като на самите капки. От този проблем забелязах само, че когато съм вътре и ми попадне вода в очите започват да ме щипят яко. Нагласих го с PH - препарата и нямах проблеми с очите вече. До колкото знам високо ph не е добре за кожата и за нивата на хлор във водата. Ако имаш PH- препарат го коригирай :)

Тема "Басейн - почистване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: