Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rossenboy - специалист
Здравейте колеги по форум. Въпреки, че форумът е направи си сам, бих искал да попитам за препоръка за фирма/бригада за ремонт/подмяна на покрив:
еднофамилна къща в Костинброд на 3 етажа с ЗП 60 кв.м. и четирискатен покрив непипвван поне 20 години. Молбата ми е ако някой има читави хора за покривни ремонти да сподели контакти за да могат хората да огледат и да посъветват ремонт или подмяна (дано да са честни). Мислех си, че не е спешно, но говорих с двама нещо като майстори и моят срок до края на годината им се стори доста кратък. По-голямата спешност която имам е да се направи оглед и да се вземе решение ремонт или смяна и прибизителна цена, за да мога да преразпределя бюджета(ако остане), в зависимост от офертата към другите дейности - дограми, бани, т.н.
Благодаря предварително за всички съвети и насоки по темата.
rossenboy - специалист
пет юли 16, 2021 11:05 pmn_a написа:
Нямаш шанс
Ето тук вече съм объркан:
Нямам шанс да получа координати на хора, които да свършат работа;
Нямам шанс да се размина с поправка, а не с подмяна
Нямам шанс за...
krasi92 - майстор
По средата на лятото можеш да намериш само цветнокожи дето ще те оправят по техен си начин. Няма шанс за качественно изпълнение тази година. Всички читави бригади са по обектите и с обекти и за следващата година. Дано имаш късмет поне за другата пролет.
Christo - специалист
съб юли 17, 2021 5:04 pmrossenboy написа:
пет юли 16, 2021 11:05 pmn_a написа:
Нямаш шанс
Ето тук вече съм объркан:
Нямам шанс да получа координати на хора, които да свършат работа;
Нямам шанс да се размина с поправка, а не с подмяна
Нямам шанс за...
Понеже не сме бяла държава, няма ефективен строителен надзор, няма контрол на квалификацията на строителите, няма подписани ПОДРОБНИ договори, юридически издържани, няма още много други неща. Нямам за цел да обиждам когото и да било. Предварително чета и се опитвам да се информирам какво и как трябва да се направи. После с много кандърми и обяснения се опитвам да си прокарам мнението пред изпълнителя на работата. Далеч не всеки път успявам и се налага развод още преди да е станало късно. Непрекъснат контрол, все едно са арестанти...Когато не знам нещото как трябва да се направи, или се доверя на майстора, или ме няма непрекъснато там, в повечето от случаите се оказва, че работата не е свършена както трябва. Само че, "спецът" е вече някъде далече, заедно с паричките, разбира се. Намери строителен инженер, да каже кое, какво и как. Да питаш този, който ще ти работи е все едно да назначиш Кума Лиса за пазач на кокошките.....

Тема "Ремонт/смяна на покрив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: