Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
XpacTa - специалист
Дали знаете фирми от София, които могат да изработят PVC прозорец отварящ се навън. По принцип преди една-две години леля ми ползва една започваща с П (да не им казвам името), които работели с профил Rehau Total 70 и й направиха прозорче, но преди две седмици говорих с тях, писах им на мейла и не щат дори една оферта да ми пратят. Много са несериозни. Вярно, става дума само за едно прозорче, но пък им казах че дори без монтаж може да е и пак нищо. Прозореца е за баня и затова предпочитам да е PVC, а отварянето навън е малко като каприз, с мисълта да се ползва мястото от вътрешната страна като полица за разни шампоани. Отгоре на всичко отвора още не смея да го иззидам, защото мислех да е 38 сантиметра широк, а в други фирми (за нормални прозорци) ми казаха, че минималната ширина е 40, че дори и 45 сантиметра. По тази причина не обмислям и разни вариант с профил за врата - съвсем като на асансьор ще стане това прозорче.
burkov - специалист
Мислил ли си за варианта за по-широк перваз вътре и да сложиш и горно отваряне. Така може би няма да падат тубичките, пък ще се отваря.
XpacTa - специалист
Това е резервния вариант... който май ще стане основен. Така си умират мечтите - щом се сблъскат с българската действителност :-D
tarlyo - специалист
Помисли, че и комарник ще трябва да му сложиш. Той пък ще се отваря навътре. Такъв малък прозорец, не си струва парите, струва колкото 2 пъти по-голям.
В нашата фирма правим дограма за Англия, системата и е точно отваряне навън. Ако намериш такава фирма в София...
XpacTa - специалист
Комарник няма да му слагам - прозореца е за проветрение на банята след къпане. Ако му сложа комарник почти никакво проветрение няма да има. Фирма мислех че бях намерил, но се оказаха много несериозни. Щом за един прозорец се мусят никога не бих ги викнал за нещо повече.

Ако ти дам размери можете ли да направите един прозорец в някакъв нормален срок и да ми го пратите по куриер (или пък ако идвате за материали към София да го взема от някъде)? Аз ще си го монтирам.

Тема "Дограма отваряща се навън" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: