• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
n_a, провери в гугъл "сушилня в/у пералня", въпроса е в съвместимост, нормално всеки производител залага стойките да са от неговата гама продукти, т.е. пералня-сушилня да са в една марка, разбираемо е.😎😁
Благодаря за отговорите, момчета. Бива си го този форум, снощи се регистрирах и съм приятно изненадан от активността тук. Относно темата ми, става въпрос за един уред пералня и сушилня, а не за два отделни уреда. Добрата новина е, че банята ми е с обособена душ кабина, а лошата е, че пералнята-сушилня ще е много близо до нея. Този шкаф ми бе пропоръчано от приятели да го направя, за да предпазя електрониката на уреда от влага, за да не се развали. Доколко шкафа ще предпази уреда от влагата да не се развали мога само да гадая. :? Когато поставих пералнята в банята обаче видях и колко грозно седи и това е втората причина да реша да я сложа в шкаф.
Какво ще кажете за този шкаф? https://www.vidaxl.bg/e/vidaxl-shkaf-za ... W1RrrM9aW4

Той ми пасва горе-долу, нещо такова търся, той като над пералнята имам прозорец и ако има някакви стойки и чекмеджета над шкафа ще ми закрия джама. Другото, което се чудя, ако го взема е, че ще трябва да се прави някаква дупка отзад, за да излизат маркучите.

Другият вариант е да си направя шкафа по поръчка. Какво представлява това водоустойчиво пдч kozl, по-скъпо ли е от нормалното пдч? Като че ли това е най-добрият вариант за мен. Иначе тези другите материали, за които ми говорите освен пвц-то и са водоустойчиви, аз дори не съм ги чувал :?
chapara - майстор
Колкото по проветрена е пералнята, толкова по добре. Иначе шкафа ще пие, после пералнята и накрая живота И ще е на половина. А тези твои приятели ако нямат опита ги игнорир!й, почерпи ги и не ги слушай. Пък и колки са ти приятели, не експериментатори😁, щот на чужд гръб и 100...........
MamaMy - майстор
Пералня за вграждане не съм виждал. Това нищо не значи де. Може и да има подобно недоразумение. В този шкаф пералнята ще се чувства като теб облечен в найлон. Ще се спари и ще изгният платките максимум за година. Що се отнася за красотата, много е спорно колко ще е красив шкафа. Лично на мен пералните ми харесват много повече :wink:

ПП Следващата платка от съдомиалка като дойде за ремонт ще ти снимам зеленясалата платка и изгнилите писти и крака на елементи.
Lutchezar - специалист
Шкафа няма да ти реши проблема с влагата. Добро проветряване с прозорец и/или влагоабсорбатор. Това евентуално е вариант, иначе се приготви да сменяш перални на няколко години.
kozl - майстор
В общи линии с некачествен превод.
И намерих в нета само две фирми, които работят с подобен материал.

https://eltete-bg.com/sanitary-partition-walls-hpl (LPL 24mm)

https://all.biz/bg-bg/steni-pregradni-g141873

Но едва ли ще те устройва цената и вероятно ще е близка до шкаф от разпенено PVC.

Аз шкафовете в баните съм ги търпял по и над 10 г. Верно, че не изглеждаха добре подути, но вършеха работа.
Доколко шкафа ще спаси пералнята от влага :? :? :? :? :? За естетика :? :? :? :? ми като се раздуе шкафа - дека е естетиката :? :? :? :? :?

Чапи, обърках се, логически се оплетох :rolleyes:

Първо пералня в баня [-X Ама живота е низ от компромиси, пък и днешните уреди не са вечни като некогашните. Пример на мама пералнята Candy закупена лето 1980-то. И мене е прала и децата ми.... Още пере. Е верно, че съм подменил некои чаркалъци с подобни от други марки, но :shock: мама не дава и дума да се издума за нова докато тази не спре да пере.
Второ
Данкоу написа:
става въпрос за един уред пералня и сушилня, а не за два отделни уреда.
И тука са оплетох :rolleyes:
Аз си мислех за таквоз:

Прикачен файл:
Сушилня над пералня.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Уф, пак ще пиша, въпреки, че, явно, не ме четете :-) (без любов - толкоз)
Шкаф ще пази пералня от вода. от влага нищо не може да я опази. ВЛАГА ... Който схваща разликата, да си мръдне дясното уше.
На пералня не и е мястото в банята и толкоз. Стандартно, в България, пералня си е в кухня... Може в коридор, може в тоалетна, може в шкаф в хола - не препоръчвам, заради льобовта на комшиите...

Като ви е толкова огромна банята, дали не може да обособите преходно, с врата, предверие с мивка и пералня, след това баня? Тъкмо първото помещение няма да е с плочки, подът равен...
krasi92 - майстор
На мои съсед с баня 3х2/никак не е малка/бойлера е в коридора щота да не гниела ламарината. Обикновен с 5 години гаранция. Плочкаджията му е приятел.
  • 1
  • 2

Тема "Пдч или Мдф за шкаф за пералня в банята?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: