Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте, казанчето започна да пълни непрестанно и не спира. Водата стига до върха, където отдушника поема водата, а механизма, който би трябвало да я спре не я спира - и така водата си тече. Според мен не е уплатнението на дънното понеже то пълни, но не спира, а ако отдушника го няма то казанчето ще прелее отвън, ако беше уплатнението на дънното от варовик, то нямаше да може да се напълни?
ESPACE - майстор
Благодаря, че сподели с аудиторията.
Lisko - майстор
Сменяш "механизма". Ако приемем че настройката му не се е само-разстроила, а нещо по-сериозно.
Продават се отделно най-различни. Гледай да не е най-евтиния. Освен другото и нивото на шум ще е различно.
Lutchezar - майстор
Понякога механизмите са 2 и могат да се сменят поотделно. Един за пълнене и един за източване.
ESPACE - майстор
пет юли 05, 2024 3:18 amLutchezar написа:
Понякога механизмите са 2 и могат да се сменят поотделно. Един за пълнене и един за източване.
Наистина ли има казанчета с общ пълнещ и изпразващ механизъм? Дай да го видим това чудо.
kozl - майстор
Тоз БОТ.
Ама случи се подобно с поплавков механизъм на казанче и насреща човекоподобен БОТ.
Язе сакам да му сменям поплавоко, а он ми вика оно си работи бе, само требе да го побутнеш :shock:
:lachtot:
Lutchezar - майстор
пет юли 05, 2024 4:25 amESPACE написа:
Наистина ли има казанчета с общ пълнещ и изпразващ механизъм? Дай да го видим това чудо.

Имаше някъде едни дето бяха свързани, като ремонтен комплект ми излезе някъде в нета преди време.
Имаше други, които не позволяваха поради идиотска геометрия да сложиш на друг производител...

И аз бях учуден

Тема "Казанчето не спира да пълни, въпреки че е пълно..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: