Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
пон дек 02, 2024 11:17 amn_a написа:
Със шпаклата изчегъртах фугата, плочките извадих здрави
Преди 30 години нямаше фуг.смеси, за което вероятно са се и отлепили. Лепене-цимент и фуга от оцветен с оксидна боя цимент.
Та Кака не знаеш, че цимента, леко да не го изчегърта😉
zz_stefanov - майстор
пон дек 02, 2024 9:13 amdoskata написа:
благодаря ви хора, ще действам по стъпките на @kozl и ще пробвам първо с ц200 както предложи @zz_stefanov 8-[
на тавана имаме един кашон резервни плочки, но мисля че тези ще си излезнат цели, защото се надуха на дъга както каза някой. така или иначе отгоре ще наредим един ламиниран паркет догодина. притисненията на брат ми бяха ако се надигат без причина няма да може да наредим паркета без да ги махнем всички плочки а това си е истински проект!
Не става с други плочки. Не става и да ги размесиш старите. Трябва да маркираш коя от къде е и посоката им.
Макар и с малко гърбовете им се различават от не лягат плътно.
chapara - майстор
Ако му се диша прахоляк може и да ги припили от към гърба с фреза, ама на дали.
MamaMy - майстор
Един виц почти по темата:
Тамън демокрацията да ни отнеме Корнелия, и тя да вземе да се надигне като плочка на Графа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон дек 02, 2024 12:33 pmchapara написа:
пон дек 02, 2024 11:17 amn_a написа:
Със шпаклата изчегъртах фугата, плочките извадих здрави
Преди 30 години нямаше фуг.смеси, за което вероятно са се и отлепили. Лепене-цимент и фуга от оцветен с оксидна боя цимент.
Не те разбрах, но у мама си бе фугиращо, купувала съм цвят ;-), лепено от добър майстор, преди петнайсетина, упс, двайсетина години... Как лети мкм времето
kr1100 - майстор
чет дек 05, 2024 6:58 amn_a написа:

Не те разбрах, но у мама си бе фугиращо, купувала съм цвят ;-), лепено от добър майстор, преди петнайсетина, упс, двайсетина години... Как лети мкм времето
[/quote]
Как явно не може да смята и не прави разлика м/у 30 години и 15/20
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет дек 05, 2024 2:10 pmkr1100 написа:

Как явно не може да смята и не прави разлика м/у 30 години и 15/20
Съвсем даваш фира. Пенсионирай се, налей си...
chapara - майстор
'94 година , ляб нямаше, та камо ли фугировка😉
D.Kalchev - специалист
Казвам какво направих аз с надутите плочки в коридора. Отлепиха се една зима точно по Коледа. Започна да се чува странен шум и като отидох да видя, пътеката в коридора мърда нагоре-надолу и плочките се отлепят една по една. Някои се счупиха и през средата. Предполагам от температурна разлика и от това, че са лепени навремето с много малка фуга. Номерирах ги коя откъде се е отлепила, познат фаянсаджия внимателно ги почисти и изтъни леко отстрани с диамантен диск. Почистих добре основата от прахоляк и остатъци и минах с някакъв грунд. После внимателно залепих с С-200-та и след още няколко дни фугирах. Сигурно минаха 6-7 години и не са се разлепили. Не е най-доброто решение, но не ми се занимаваше да къртя целия коридор и да подменям всичко. Ще изкара така до основен ремонт като му дойде времето.
kr1100 - майстор
чет дек 05, 2024 2:14 pmn_a написа:
...Съвсем даваш фира. Пенсионирай се, налей си...
Ти като си на всяка тенджера похлюпак чети внимателно написаното.
Не спамя като теб.
Офф и отдавна съм пенсионер -от 2018г. Сега успокои ли се ??

Тема "плочките на пода вкъщи се надуха, защо и какво да направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: