Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
doskata - помощник
здравейте, искам да питам и да се съветвам с всички тук. плочките са слагани преди 30 г. и се надуха днес, прилагам снимка. според брат ми бият на кухо от години... това нормално ли е и на какво се дължи. доколкото помня отдолу има замаска с подово оптопление, което никога не е включвано.. най-мн ме е страх да няма проблем с пл0чата и конструкцията на блока, това възможно ли е? живея на 14 ет. #-o
всякакви съвети и предположения са добре дошли! 8-[
Прикачен файл:
IMG_4661.jpg
IMG_4661.jpg (70.96 KиБ) Видяна 1281 пъти
мн благодаря
stefanjor - специалист
Добре ще бъде да дадете малко повече информация за подовото.
Под Вас живе е ли някой в апартамента?
Нещо да сте правили Вие или съседа под Вас последната седмица- ремонт, авария др?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
При мама, съседите отдолу, прекарали някакви тръби по тавана и у мама плочките в коридора казаха точно същото...
chapara - майстор
И последно кой пусна подовото?
doskata - помощник
пет ное 29, 2024 3:52 pmstefanjor написа:
Добре ще бъде да дадете малко повече информация за подовото.
Под Вас живе е ли някой в апартамента?
Нещо да сте правили Вие или съседа под Вас последната седмица- ремонт, авария др?
подовото никога не е включвано, още 90те контактите са му свалени и замазани... под нас апартамента е освоен наполовина. половината от балкона (от ляво на плочките) отдолу си е още балкон, (отдясно на плочките) под нас е кухненски мини бокс.. със съседите никога не сме имали проблеми и конфликт. има някъде ремонт от един месец надолу по етажите.. но тук дори не се чува. 8-[ блока е саниран и би трябвало да няма разлика в температурате на плочките по пода отляво и от дясно.
doskata - помощник
пет ное 29, 2024 3:56 pmn_a написа:
При мама, съседите отдолу, прекарали някакви тръби по тавана и у мама плочките в коридора казаха точно същото...
искаш да кажеш че е от влага.. от студения под кондензира и влиза надолу?! или от съседите от тавана?!
chapara - майстор
Категоричен съм че в зоната на плочките е имало рязко разтемпериране на помещението и пода. Виждал съм доста такива ситуации.
Интересно ми е кой ползва вашето жилище, защото останах с убеждението, че не сте Вие с брат Ви?
chapara - майстор
пет ное 29, 2024 5:46 pmchapara написа:
Категоричен съм че в зоната на плочките е имало рязко разтемпериране на помещението и пода. Виждал съм доста такива ситуации.
Интересно ми е кой ползва вашето жилище, защото останах с убеждението, че не сте Вие с брат Ви?
Пропуснах, съберете плочите ако смятате да възстановявате със същите. Да не ги потрошите.
Другото ясно. То и това ясно, ама напъните и те.
https://www.google.com/search?q=%D1%80% ... hAAGIAEGKI
Дали няма по обикновена и подходяща думичка?!
doskata - помощник
пет ное 29, 2024 5:46 pmchapara написа:
ясно! сложих горещия тиган на земята и това е надуло плочките,.. ако събера плочките и почистя с телена четка и прагосмукачка после как да ги залепя без да вдигам нивото само на тези 6, които се надуха?! мн мн благодаря!! 8-[

Тема "плочките на пода вкъщи се надуха, защо и какво да направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: