Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,
Имам газова отоплителна печка SuperSer, мисля, че е испанска, някъде от 80-те години. Не е ползвана много и изглежда като нова. Това, което се повреди са бутоните със степените. Те са два и са част от някакъв метален разпределител, в който са включени тръбичките за газ. Не ми изглежда възможно точно той да може да се ремонтира. Проблемът е, че бутоните не задържат. Търся това нещо работещо, за да го сменя. Не вярвам да се продава някъде, освен на старо. Не съм чувал и за майстори на такива печки. Печката иначе е изправна и не ми се иска да купувам от новите, грозни са. Някаква помощ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не по темата, но в темата... Moята, навремето, я изхвърлих почти неползвана и всички от марката, които съм виждала през годините изглеждат неползвани...
Впрочем, такова отопление е подходящо само за магазин. За нула време изяжда кислорода от помещението
ESPACE - майстор
нед дек 08, 2024 6:46 pmn_a написа:
За нула време изяжда кислорода от помещението
И по стените и прозорците всичко става вир вода
MamaMy - майстор
И в гаража става. Смърди малко гадно, но той нали и гаража е херметичен. Котка ще избяга ама трудно. Имам и вътрешна топло изолация на вратите. Мушама. Да не ми навява сняг по техниката. :lol:
goran67 - специалист
Пробвай я в режим на работа. Като се затопли, бутоните вероятно ще проработят. Паленето става като задържиш натиснат първия бутон, докато се затопли защитата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност, сладурът пуска теми и не се вясва повече, погледнах му историята у форумот...

Тема "ремонт на газова отоплителна печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: