Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MamaMy - майстор
Защо да не го вграждам? Направил съм му от гетинакс преходна дъска. Направил съм я универсална. Има място и за фрезата. :?
Chefo77 - майстор
пон яну 13, 2025 9:58 pmMamaMy написа:
Препоръчвам ти този циркуляр: https://www.onlinemashini.bg/rachen-cir ... pks-55/954 Аз си го закупих по препоръка от форума и съм супер доволен. Не само, че не е малък, но при рязане на плоскости даже се налага да прибирам диска нагоре. Не усеща материала. Движи се като нож в масло. Сравнително лек е и маневрен. Няма лазер, но винаги може да се монтира гайка за диска с лазер. Всичко друго е налично. Има накланяне и регулиране на дълбочината. За основна работа е супер. Мощен, но безшумен и без излишни вибрации.

Изображение
Точно затова му зададох въпросите и към този мислех да го насоча. Абсолютно съм съгласен с мнението ти за машинката, достатъчна за много приложения.
Lisko - майстор
пон яну 13, 2025 10:08 pmпишман_майстор написа:
пон яну 13, 2025 8:56 pmLisko написа:
Разликата между правене на кофражи и етажерки за книги които изглеждат елегантно е като между касаплъка и пластичната хирургия.
Т.е. викаш, де се вра да давам акъли ...
Ма то и от касаплък има много, дет хал хабер си нямат и там си има тънкости . Ако им дам дори една кокошка , няма знае отде да я почне. Пък какво остана за прасе или айде поне за заек ...
Нищо подобно не викам. Всеки си пее от негоФта си камбанария. И всяко мнение помага. Но приемащият акълите да си прай сметката.
:partyman:
Ал_ - специалист
пон яну 13, 2025 11:56 pmMamaMy написа:
Защо да не го вграждам?
Имах предвид, че удобен ръчен циркуляр винаги е нужен, а си е неудобство демонтирането му, когато ти потрябва. Или поне при мен беше така, че както първоначално беше пригоден за бърз и лесен демонтаж, така бързо ми се прииска да го направя лесно да мога да свалям и вдигам диска по височина от горна страна на масата, с винтоверта, та го монтирах в кутия, и те така :-D
MamaMy - майстор
Аз не съм дърводелец Ал. Отдава ми се, харесва ми миризмата на дърво, но по душа съм железар (и по наследство). Този циркуляр за две години едва ли е направил и 500м сряз. Имам и сериозна пендула Диалта на който му изроних зъбите на главата. От две години стои разглобен и чака да му купя нова. Купил съм му и плавен старт липсата на който доведе до проблема, но още чака глава. 70€ , но не съм усетил липсата му и за това се ослушвам. Като събера масата (трябва да изрежа канали за направляващите на водача и да хвана профилите) чак тогава мога да кажа какво повече искам.
Ал_ - специалист
То и аз не съм. Абе, живи здрави - сглоби я, пък ще видиш :-D :partyman:

Тема "Съвет за избор на ръчен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: