• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ср фев 12, 2025 8:23 ambrum написа:
На каква машина се е случило това с разтопената пластмаса?
Raider pro
MamaMy - майстор
При мен е някаква версия на Бош, но е от балканската война. Поради липса на етикети за модела мога само да гадая. Купих го от битака от тъмно зелен търговец. Рециклирах му батерията и при първия проблем го отворих. Пластините бяха зеленясали с обелен никел (месингови). Мотора беше силно пораждивил. Със сигурност е поседял доста на влага. Но пък от тогава до сега не ми е правил никакви ядове. Работи редовно, но по малко. Не съм го напъвал за нещо голямо защото си е слабоват. Мисля, че беше 9,6 волта, а аз съм му събрал батерия на 12 волта.
andreygg - напреднал
Наплескали са се боклуци. Пръсни и малко WD40 и размърдай копчето. Брал съм ядове с копче за контейнера на прахосмукачка и така реших проблема.
ср фев 12, 2025 10:46 pmandreygg написа:
Наплескали са се боклуци. Пръсни и малко WD40 и размърдай копчето. Брал съм ядове с копче за контейнера на прахосмукачка и така реших проблема.
Имам чувството, че копчето за освобождаване е счупено. Чува се някакво парче да трака из вътре като разклатя. Ако е такъв случая, какъв е варианта да махна батерията?
пишман_майстор - майстор
Една дупка над предполагаемото място на "езика". Натискаш с отверка, шило и друг такъв инструмент , да потъне и дърпаш.
MamaMy - майстор
Разглоби винтоверта. Няма да чупиш нищо. Дори не е нужно пълно разглобяване. Трябва само да разделиш дръжката около 1см в областта на куката за заключване.
  • 1
  • 2

Тема "Батерията не излиза от винтоверта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: