Съвети за начинаещи готвачи.
gogo7777 - майстор
Я дайте идея за "плънка" на козунак.
....освен стафиди, шоколад, орехи.....друто пасва ли?
Аз ще си меся и съм приготвил сушени сливи, но ако има и друго подходящо ще се радвам на идеи.

:drinkers:
bigdragon - майстор
Слагай каквото ти е на душа и сърце, само гледай да е сухо.
Всякакви сушени плодове, ядки, конфитюри, мармалади и
други джемове, но добре сгъстени, локуми и т.н...

ПП Козунака най го харесвам натюр, без нищо вътре.
gogo7777 - майстор
Вчера правих тренировка на един натюр без нищо....стана перфектен. Сега искам да го тунинговам с нещо :wink:
MamaMy - майстор
Слагай локум! Няма да съжаляваш.
gogo7777 - майстор
Добра идея. Явно ще трябва са замеся двойно повече тесто, за за имам вариянти за експерименти.
:partyman:
Ще се вкараш у експериментален филм.
Всяка година замесвам само от килограм брашно. Излизат два големи козунака.
Врътка си е премесване, оформяне, наплитане.
Е, ако си сръчен както с ръчока...

https://photos.app.goo.gl/6PUvwxK8UpGZniJL8

Бате кемо, снимките са крадени.
Оставих го за малко без надзор и краде интелектуална собственост пустият му ИИ.

пп. Едната снимка ми напомня за филирани бадеми.
Идва ми на акъла и за захаросани желирани резе(а)нки. Обикновено лимонови.

пп.Ади ве Гогаааа, моите тъкмо излизат!
Покажи какво се е получило!
gogo7777 - майстор
Утре ще ги правя, да са ми топлички.
Как утре бе!!! Не може утре!
Кое по напред утре- козунаци, яйца са най късно днес.
Утре отделяш достатъчно време за генералната тренировка с Георгьовско иягне.

пп. Ахааааа, ловджия си тиииии!!! С един изстрел..........едно агне.
gogo7777 - майстор
Позна. За яйцата обаче традицията е спазена....боядисани са вече.
hidrazin - майстор
Прави козунаци че у нас кировица ги продава по 60 лева килото...
:partyman:

Тема "Козунаци" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: