• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
solo5 - майстор
Нарязваме тиквичките на филийки или на колелца
(както ни харесва)
Изображение

Посоляваме и ги оставяме да се отцедят от водата около 30 минути. След това ги измиваме от солта
Изображение

Намазваме тавата с мазнина
Изображение

Нареждаме първия ред тиквички
Изображение

Слагаме топено сирене
Изображение

Нареждаме 2-ред
Изображение

Поръсваме със сирене
Изображение

Подреждаме 3-ти ред
Изображение

Гарнираме с пушен врат, шунка или каквото ни е на сърце :-)
Изображение

Правим финалния ред тиквички
Изображение

Снимка близък план
Един вид да видим как се справя новия фотощрак
Изображение

пак... :-)
Изображение

Ето така изглежда преди да влезе на топло във фурната
Температурата на фурната трябва да е около 200 градуса
Печем около 20-30 минути, докато се получи златист цвят
Изображение

Приготвяме си заливка от 3 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, 100г сирене, 1 лъжица брашно, щипка сол, 2-3 стръкчета пресен копър
Изображение

1. Слагаме 1 лъжица брашно в купата и доливаме малко вода докато разбиваме с вилица докато се получи кашичка без буци
2. Разбиваме яйцата и разбъркваме добре
3. Добавяме бавно киселото мляко и разбъркваме енергично да не се получат бучки
4. Добавяме сиренето като го разтрошаваме с пръсти
5. Натискаме сиренето с вилица и разбъркваме, докато се получи еднородна смес
6. Добавяме щипка сол
7. Накъсваме копър и го нарязваме ситно върху дъската. Добавяме и Разбъркваме
Изображение

Така изглежда Мусаката преди да добавим заливката
Изображение

Добавяме заливката
Изображение

Близък план
Изображение

......ииииииии.... готовото ястие
Изображение

А така се сервира :-)
Изображение

Малко рекламни снимки с новото фото апаратче :-)
Изображение

Да ви е сладко!
Изображение
Последна промяна от solo5 на съб юни 05, 2010 11:33 pm, променено общо 1 път.
BAlexandrov - специалист
Ооохаааа днес купих тиквичкииии :-D
solo5 - майстор
Ядяха ми се пържени, ама няма кой да стои толкова време да пържи :lol:
... а така май е малко по-здравословно :roll:
filmatoplo - майстор
:prayer: :2thumbs: Много вкусно изглежда , вече твоите творби ги познавам по слънчевата симетрия :wink: довечера ще накарам жената да пробва рецептата :)с биричка или ракийка се гарнира патом . :-D
Justy - майстор
solo5 написа:
Ядяха ми се пържени, ама няма кой да стои толкова време да пържи :lol:
... а така май е малко по-здравословно :roll:
Като опекаш скарата на барбекюто - мятай тиквички. Посолени, леко намазани с олио - за нула време две кила оправяш :wink: :prost:
filmatoplo - майстор
Соло -колко печем без заливка и колко с нея , или на око :? :-D
BAlexandrov - специалист
Мерси за рецептата!

Аз направих сега, всички са доволни :lol: Само че с кайма беше и царевично брашно в заливката. Беше ми малко каймата - трябва си повечко и иска мазнина - също дойде малко. Млякото повечко и 4 яйца. Трябва тиквичките да се оцедят максимално добре. Тавата ми е много голяма за количеството, но така стана може би по-добре - повече има запечено отгоре от заливката.

Тиквичките се оцеждат осолени.
Изображение

Кайма колкото имаше, отдолу извара, топено сирене
Изображение

Пече са на вентилатор
Изображение

Заливката с яйца, кис. мляко, сирене и Копър! :-D
Изображение

Запичане на грил и жената не може да се стърпи да посегне :lol: Много по-добро е като изстине!
Изображение
Justy - майстор
Запичане на грил и жената не може да се стърпи да посегне :lol: Много по-добро е като изстине!

Тук важи правилото от таблата - три обаждания или едно посягане и... :axe:
solo5 - майстор
filmatoplo написа:
Соло -колко печем без заливка и колко с нея , или на око :? :-D
на око :roll:
до златисто се пече, слагаме заливката и пак до златисто :partyman:

BAlexandrov, супер е станало :2thumbs:
в тази фурна си можел да сложиш 3 такива тави :lol:
BAlexandrov - специалист
Работата е, че много вино пие това, а няма кой друг да пие и сам се "трудя" :drinkers:

Фурната си е стандартна, но нова и още и се радваме. Ама и намерих кусур че на режима с нагревател отзад и вентилатор нещо бръмчи, вибрира... и сякаш не самия вентилатор ами нещо в резонанс ама... нямам сили днес :)
  • 1
  • 2

Тема "Му-сака, Му-несака с тиквички" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: