Съвети за начинаещи готвачи.
Гост - специалист
Няма такава опция Без мезе не оставам. Поддържам в количества, че да раздавам на приятели и да остава и за мен. За следсезонно- замразявам във фризера. Пуските- в дървесна пепел и ги начевам през август...
cvetomir_77 - специалист
Да събудя малко темата - аз по тази рецепта правя вече 5-6 пъти и става уникално и на цвят и на вкус. Скоро мисля да пробвам пастърма по тази рецепта - т.е. сол, алкохол, захар и естествено синап, който всъщност е естествен консервант. https://tsvetomir5.wixsite.com/hausgema ... 0%B0%D1%82
ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:
Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
cvetomir_77 - специалист
вт фев 02, 2021 7:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:
Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.
вт фев 02, 2021 9:23 pmcvetomir_77 написа:
Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.
Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
kuger - майстор
вт фев 02, 2021 7:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:
Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
Това ще ми е следващия проект, но св. врат по рецепта на cvetomir_77, тая https://tsvetomir5.wixsite.com/hausgema ... 0%B0%D1%82
Трифон П.Трифонов написа:
Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
Много салфетки, и лейкопласт желая :-D
cvetomir_77 - специалист
вт фев 02, 2021 9:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт фев 02, 2021 9:23 pmcvetomir_77 написа:
Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.
Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
Доста добре изглежда. Браво! Само внимавай с виното.

П.П. Като видях дъската и чашата и се замислих дали това не е моя снимка. (И аз имам същите, а мезето си го докарал много на цвят).
вт фев 02, 2021 10:36 pmcvetomir_77 написа:

Доста добре изглежда. Браво! Само внимавай с виното.

П.П. Като видях дъската и чашата и се замислих дали това не е моя снимка. (И аз имам същите, а мезето си го докарал много на цвят).
Не ползвам нищо друго, освен врат, морска сол и прекрасният аксаковски климат.
Чел съм, че за постигане на добър цвят се ползват някакви чалъми, но на мен ми идва сложно и прекалено вманиачаването.
С тази плешка, просто се е получило. Дасега съм правил само каре, което на вкус ми харесва, но цветът е някак убит, колкото и.....както да звучи.
Все едно, вратът си виси вече трети ден започна, начинът е като на плешката, душата е във вечните ловни полета, а ние очакваме.......цвят и вкус.
Миналата есен, първите ги прострях на топло и влажно. Просто нямах търпение, но се получиха страхотни, с благородна плесен, както на суджуците.
Да видим сега как ще е, при това топличко време.
kuger - майстор
чет фев 04, 2021 1:33 pmТрифон П.Трифонов написа:

Не ползвам нищо друго, освен врат, морска сол и прекрасният аксаковски климат.
Чел съм, че за постигане на добър цвят се ползват някакви чалъми, но на мен ми идва сложно и прекалено вманиачаването.
С тази плешка, просто се е получило. Дасега съм правил само каре, което на вкус ми харесва, но цветът е някак убит, колкото и.....както да звучи.
Все едно, вратът си виси вече трети ден започна, начинът е като на плешката, душата е във вечните ловни полета, а ние очакваме.......цвят и вкус.
Миналата есен, първите ги прострях на топло и влажно. Просто нямах търпение, но се получиха страхотни, с благородна плесен, както на суджуците.
Да видим сега как ще е, при това топличко време.
Трифоне, да ти е живо и здраво името!
Сложи ли вече врата на дъската? Наряза ли се, ъъъ заряза ли асмата?
Весело изкарване на празника ти!

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: