Няма такава опция Без мезе не оставам. Поддържам в количества, че да раздавам на приятели и да остава и за мен. За следсезонно- замразявам във фризера. Пуските- в дървесна пепел и ги начевам през август...
Съвети за начинаещи готвачи.
Гост
- специалист
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
filmatoplo
- майстор
cvetomir_77
- специалист
- Мнения: 847
Да събудя малко темата - аз по тази рецепта правя вече 5-6 пъти и става уникално и на цвят и на вкус. Скоро мисля да пробвам пастърма по тази рецепта - т.е. сол, алкохол, захар и естествено синап, който всъщност е естествен консервант. https://tsvetomir5.wixsite.com/hausgema ... 0%B0%D1%82
Трифон П.Трифонов
- майстор
- Мнения: 17160
ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
cvetomir_77
- специалист
- Мнения: 847
вт фев 02, 2021 7:08 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- Мнения: 17160
вт фев 02, 2021 9:23 pmcvetomir_77 написа: Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
kuger
- майстор
- Мнения: 4293
вт фев 02, 2021 7:08 pmТрифон П.Трифонов написа:Това ще ми е следващия проект, но св. врат по рецепта на cvetomir_77, тая https://tsvetomir5.wixsite.com/hausgema ... 0%B0%D1%82ср ное 13, 2019 11:30 pmcvetomir_77 написа:Преди час провесих две кила врат.
Мислех да го направя по твоята рецепта, но забравих и мина по утъпканата пътека, както направих перфектната плешка.
Почти четири денонощия заровено в морска сол, около осем часа изкисване, с няколко смени на водата, овалване и сушене докато покрие изискванията.
Обещавам си за следващият път.
Трифон П.Трифонов написа: Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...Много салфетки, и лейкопласт желая
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
cvetomir_77
- специалист
- Мнения: 847
вт фев 02, 2021 9:30 pmТрифон П.Трифонов написа:Доста добре изглежда. Браво! Само внимавай с виното.вт фев 02, 2021 9:23 pmcvetomir_77 написа: Трифоне, дай някоя снимка на тая плешка бре човек.Чакай, чи са окапах, порязах, разлях...
https://photos.app.goo.gl/uaaTf6VRLw71hfzLA
П.П. Като видях дъската и чашата и се замислих дали това не е моя снимка. (И аз имам същите, а мезето си го докарал много на цвят).
Трифон П.Трифонов
- майстор
- Мнения: 17160
вт фев 02, 2021 10:36 pmcvetomir_77 написа:Не ползвам нищо друго, освен врат, морска сол и прекрасният аксаковски климат.
Доста добре изглежда. Браво! Само внимавай с виното.
П.П. Като видях дъската и чашата и се замислих дали това не е моя снимка. (И аз имам същите, а мезето си го докарал много на цвят).
Чел съм, че за постигане на добър цвят се ползват някакви чалъми, но на мен ми идва сложно и прекалено вманиачаването.
С тази плешка, просто се е получило. Дасега съм правил само каре, което на вкус ми харесва, но цветът е някак убит, колкото и.....както да звучи.
Все едно, вратът си виси вече трети ден започна, начинът е като на плешката, душата е във вечните ловни полета, а ние очакваме.......цвят и вкус.
Миналата есен, първите ги прострях на топло и влажно. Просто нямах търпение, но се получиха страхотни, с благородна плесен, както на суджуците.
Да видим сега как ще е, при това топличко време.
kuger
- майстор
- Мнения: 4293
чет фев 04, 2021 1:33 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифоне, да ти е живо и здраво името!
Не ползвам нищо друго, освен врат, морска сол и прекрасният аксаковски климат.
Чел съм, че за постигане на добър цвят се ползват някакви чалъми, но на мен ми идва сложно и прекалено вманиачаването.
С тази плешка, просто се е получило. Дасега съм правил само каре, което на вкус ми харесва, но цветът е някак убит, колкото и.....както да звучи.
Все едно, вратът си виси вече трети ден започна, начинът е като на плешката, душата е във вечните ловни полета, а ние очакваме.......цвят и вкус.
Миналата есен, първите ги прострях на топло и влажно. Просто нямах търпение, но се получиха страхотни, с благородна плесен, както на суджуците.
Да видим сега как ще е, при това топличко време.
Сложи ли вече врата на дъската? Наряза ли се, ъъъ заряза ли асмата?
Весело изкарване на празника ти!
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!