• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
LazarGanev - "Велик майстор"
solo5 написа:
а нали пилетата на въпросната фирма били пасли тревичка в някакво планинско селце на запад
а скоро имаше тяхна реклама, че пилетата им били български :-D
То няма по-хубаво от туй да са български. Пък тревичка е ясно че не са и помирисвали :-D
solo5 - майстор
то хубаво да са български, ама ако са пасли тревичка някъде няма как да станат по 2-3 кг за 20-30 дни :lol:
а българските пилета, които съм ял от баба ми нямат нищо общо с българските пилета дето ги отглеждат по 20 на кв.м. и ги зобят :-D
filmatoplo - майстор
Така е ,от трушия шия не става :lol: братми взе пилета бройлери на 1 ден и за 45 дни щели да станат готови :wink: 10 дена минаха все същите - остават 35 дена .По принцип тия марковите бутчета и крилца не са кой знае колко добри -нарочно съм си купувал няколко пъти от Бургаския мол :wink: от прехвалената фирма , веднъж биват -друг път не .
Така е, и аз съм ял пилета при баба си, знам че нямат нищо общо. Онези пилета не стават много за грил щото са жилави като диваци. Говорим за бройлерите - по-добре да са зобени тук, където знам че има долу-горе контрол, отколкото в Бразилия да речем или в Танганайка :-D
Justy - майстор
Дааа, има три вида едър, дребен и фъркат добитък - домашен, промишлено отгледан и ГМО. По наплива към града може да съдим за акъла си :wink:
filmatoplo - майстор
Абе фирмата се е сетила да облече в лъскава опаковка продукта си -ако ни завържат очите и ни дадът да опитаме 2 различни бутчета от баба и от кентъки - може и да ги объркаме.Шарената обстановка и скоростното -бързо обслужване ни притъпява сетивата и ни кара да мислим че продукта е от луната . Някой ден ще опитам да се приближа , защо не и подмина техния вкус.Сигурен съм че и някой от вас го е постигнал. :wink:
Justy - майстор
filmatoplo написа:
Абе фирмата се е сетила да облече в лъскава опаковка продукта си -ако ни завържат очите и ни дадът да опитаме 2 различни бутчета от баба и от кентъки - може и да ги объркаме.Шарената обстановка и скоростното -бързо обслужване ни притъпява сетивата и ни кара да мислим че продукта е от луната . Някой ден ще опитам да се приближа , защо не и подмина техния вкус.Сигурен съм че и някой от вас го е постигнал. :wink:
Може да ги обърка този, който не е кусал домашно пиле :wink:
Поколение, дето ще яде пица, спагети и макдоналдсоиви изгъзици - какво следва :?
rockwall - майстор
ето за знаещите англ. историята за "мита" за пилетата мутанти
http://www.nuketown.com/node/271

Попрочетох в интернет и виждам, че историята се появява през 2000 година, което е странно, защото точно тогава и аз я чух за пръв път в БГ.

Тази светкавична комуникация е доста необичайна за 2000 година, когато домашни компютри почти нямаше и всички активно посещавахме квартални компютърни клубчета. Фактът подсказва, че каналите за разпространение може да не са били само "от уста на уста". Още повече че по това време К.. беше с 1 ресторант = 1 бр на пл.Славейков в Сф (а може и ощеда не е бил отворен) - тъй че едва ли на някой особено му е пукало.

Интересно е, че никъде не открих точно този детайл за разпространението на легендата, който по случайност ми просветна.

Активни разпространители на слуха в БГ бяха представители на фирма, пряк конкурент на партньор на К...

Информацията беше получена по всички офиси на фирмата в света - съответно и в БГ.

Аз лично чух от 3 ма търговски представители "интересната"новина за мутантите. Явно поднесена на брифинг на отдела в удобен вид.

Погледнете надписите на чашите в К.. и ще разберете за кой конкурент говоря.
Че то колко конкуренти от национален мащаб има К. :-D ?
  • 1
  • 2

Тема "рецепта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: