Съвети за начинаещи готвачи.
Илиян Илиев™ - майстор
rockwall написа:
...Ако е замразена, което най-вероятно ще е...
Аз бих казал, че е дори задължително щом ще се яде сурова. Иначе рискуваме да си завъдим Anisakis. :shock:
boltik - специалист
Илияне италианките скумрии ли са щото в БГ-то има един лаф абе тя жена му една скумрия...че ако ме питаш за чехкините ами какво да ти кажа те наблягат на свинското.И от там идва и лафа тук ...Нам си кой ще ми идва на гости с неговата буха...Че да си кажа и аз.Моя съсед е работил цял живот в посолството и все по приеми е ходил.Страхотен готвач.Той има няколко метода на приготвяне.На мен ми допада когато приготви рибата с пресен домат.Киселината някак си убива мазнотията.Вчера ме кани на шаран с домат.Не знам от майстора ли е от рибата или домата обаче всеки пър не става еднакво вкусно?
piron45 - майстор
Я яли ли сте веяна скумрия?

Рецептата е като на колегата rockwall повтаряте я на стъпки както добре е написал с малка промяна. Като я овесите да се отцеди я оставяте така три седмици на проветриво място. След това си сваляш колкото ти е необходимо и консумираш нарязана на филийки.
Моята си я оставям на тавана където си виси по цяла зима докато свърши, винаги свършва преди зимата. Голяма вкусотия за мезенце на домашна ракийка :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
boltik написа:
...
Ми според начина на хранене са макронки. Иначе на външен вид има и скумрии има и готини. Примерно мойта е от скумриите. :lol:

А 98% са с любовни дръжки. :-D
bobibobi79 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
boltik написа:
...
Ми според начина на хранене са макронки. Иначе на външен вид има и скумрии има и готини. Примерно мойта е от скумриите. :lol:

А 98% са с любовни дръжки. :-D
Илиане- Илиане,женати ако те фане,здраво място няма да ти остане. :lol:
itev - специалист
Добре де момчета :) да питам и аз нещо?!
Хубаво говорите за веяна, сушена и прочие скумрия....
Ама мен, от няколко дни жената ме врънка да правиме консерви от риба. По-точно скумрия.
Нещо като незабравимото "Ропотамо"
Дайте нещо изпитано ?
trolazol - специалист
Ето какво се получи от осем замразени скумрий, киснати два дни в марината.

Прикачен файл

Skumriq.jpg
мезето
Skumriq.jpg (40.88 KиБ) Видяна 19830 пъти
Eni - напреднал
itev написа:
Добре де момчета :) да питам и аз нещо?!
Ама мен, от няколко дни жената ме врънка да правиме консерви от риба. По-точно скумрия.
Нещо като незабравимото "Ропотамо"
Дайте нещо изпитано ?
Ето една изпитана рецепта, става и за готвене и за консерви. И е много вкусна!Изображение
itev - специалист
Благодаря ви много! :)
Остава да я направя и да черпя.... :-D

Тема "скумрия...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: