КИМИ написа:Ей за това и заради тоя все се заричам да не казвам на никого нищо,а да гледам сеира...galin56 написа:...но ми стана интересно защо ти е да държиш буре на 30+ години. Това буре отдавна не придава вкус на съдържанието си.Не съм съгласен, че не придава аромат- ами тоя на изгнила дъска къде го слагаш?
Ще се опитам да отговоря на на някои неща,а лично към големия винарин...не ми чети мненията и не ги коментирай,че само се излагаш с глупостите си, дано поне риба хващаш,че с вината и мезетата вече те разбраха всички....
Та, защо държа 30 год. буре, ами защото е възможно добре запазено,а относно танина и теорията за изхвърляне/бракуване след 3-4 г...това буре е салкъмово,а и вино не се съхранява в буре единствено заради танина, има още доста подробности....
Не знам на кое казваш надраскано,но като го гледам ми се вижда като сива плесен, а може да е мръсно/прашно, дано греша...
mrdds, това с доливането е добре, но при мен няма как да се случи, нямам толкова голямо буре,а тези зор-мор ги изпиваме и не остава за доливане...
Иначе , както казах ,и аз не ги ползвам от доста години, слагам виното в бидони, иначе си е огромна хамалогия с каци и бурета,но съм си ги съхранил и не смятам да ги унищожа,може пък някой ден пак да им дойде реда...