stiv1961 написа:Щом не е иглолистно трябва да става. Що не пробваш с малко количество?Ще пробвам с малко количество мръвка, но ще ги разбъркам с малко орехови черупки. Едни мои съседи имаха на времето колбасарски цех и правеха пушено месо, казаха ми че са слагали иглички от бор но сухи за опушване.
Съвети за начинаещи готвачи.
jinio
- специалист
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
jinio
- специалист
- Мнения: 255
Ето днешната ми импровизация, но установих един малак проблем изразяващ се в това, че температурата в кашона варираше от 19 до 21 градуса. Добре ли е тази температура или да търся начин за повишаването й. След около 2 часа пушене на въпросния материал, същият нямаше никаква видима промяна, което ме накара да сложа термометър и видях каква е температура в кашона.
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Няма да стане с 2 ч пушене, на това свинското му трябва поне 8ч интензивен пушек,а за температурата...супер е,все пак системата не е за топло пушене, иначе кашоня ш съ подпали
stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
Това е извадка от една стара книга
Използуват се два начина на пушене - студен (бавен) и горещ (бърз). При студено пушене температурата е 20-25-30° С, а при горещото - 70-80° С.
Пушенето в домашната пушилия става при температура 25-30°С в продължение на 5 до 8 дни, докато месото добие златистокафяв цвят.
Използуват се два начина на пушене - студен (бавен) и горещ (бърз). При студено пушене температурата е 20-25-30° С, а при горещото - 70-80° С.
Пушенето в домашната пушилия става при температура 25-30°С в продължение на 5 до 8 дни, докато месото добие златистокафяв цвят.
jinio
- специалист
- Мнения: 255
Днес реших двете парчета да ги сложа във вряща вода за 5 минутки (два пъти)и ето резултата на снимката, а третото пърче си мисля да го оваля в червен пипер и други подправки и да го провеся в долния край на хладилника. Ще стане ли нещо или да мисля да ги сготвя с нещо и да сядам една вечер с другарите
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!