• 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Обработваш бутилките, тапите, сулфитираш виното с точната доза.
Денонощие-две изправени, след което ги нареждаш полегнали на подходящо място.
Температура и влажност, за отлежаване на червено вино, 12-15 градуса и 70% влажност, на тъмно.
За отлежаване в кратки срокове, температурата се допуска и по висока- за някои вина е до 18 градуса. Такива вина задължително се изпиват не дълго след указаните срокове, понеже са се развили по бързо, след което се влошават.
При дълго отлежаване, температурата е в долните граници- 10-12 градуса.
Наздраве!
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: