• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
miroki - майстор
А бяло или смесено ти е гроздето?
Аз понеже съм с повечко кръвно, се разделих с бялото вино. Но за червено мога да помагам по натуралния начин за правене.
SEV - специалист
miroki написа:
Аз понеже съм с повечко кръвно, се разделих с бялото вино.
Да не си се объркал лекинко.
miroki - майстор
Изобщо даже. Червеното почиства шлаката във вените. По този начин леко се разширяват и се намаля кръвното, теоретично. Но е факт, че почиства.
Може да се прочетат много статии. Ето една:
http://e-vestnik.bg/13900
То това, което върши работа е веществото образуващо червения цвят, антоцианини.
За това не боядисвам виното с друго, понеже обезсмисля мероприятието.
200 грама на ден са почти задължителни.
Аз сега привършвам от касис виното, то не че много, 5 литра излезе :)
КИМИ - специалист
Виното почиства всичко!

Факт!
kuger - майстор
КИМИ написа:
Виното почиства всичко!

Факт!
Дори и петна? Шегичка!
miroki написа:
Изобщо даже. Червеното почиства шлаката във вените. По този начин леко се разширяват и се намаля кръвното, теоретично. Но е факт, че почиства.
Може да се прочетат много статии. Ето една:
http://e-vestnik.bg/13900
То това, което върши работа е веществото образуващо червения цвят, антоцианини.
За това не боядисвам виното с друго, понеже обезсмисля мероприятието.
200 грама на ден са почти задължителни.
Аз сега привършвам от касис виното, то не че много, 5 литра излезе :)
Статиите са писани все от умни люде /е, не винаги умни/.
Ама, нека един такъв умен дойде и обясни на организма ми, не на мен, защо само от чаша червено, истинско вино ми хвръква кръвното ?
Знам, че алкохолът разширява кръвоносните съдове, но знам, че ефекта е краткотраен и обратим!
miroki - майстор
Ако е така при теб, махай чепките. Проблема може да е в танина. Може и в друго разбира се.
Обичайно той пречи, а не червения цвят.
Като на всичкото отгоре е и антиоксидант.
За да освободи вените почиствайки шлаката, вино трябва да се пие няколко седмици поне. По колкото не му пречи на човек.
filmatoplo - майстор
Да -чепките се махат задължително , само зърната остават и се мачкат .Както за вино -така и за ракия .Сорта грозде около моя град на 15-20 км е Памит , тази година е с добра захарност над 19-20 % , било е и 14 :lol: .
Mega - специалист
Колеги, скоро и аз започвам да се пречиствам - вътрешно де. ;) Тази година изкарах 330 литра вино, само Мерло. Да видим колко ракия ще дойде. След 20-тина дни ще кача снимки с крайния резултат. ;)
miroki - майстор
Брав. Дано стане, както трябва.
Мезе ще намврим.
:partyman:
valentor - специалист
направихте ли компота ? :partyman:
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: