• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
nv952 - майстор
Първо не съм казал че е за хора от форума защото вече имах подобна случка. :!:
Второ си далечи :-D (пък и може да не ти хареса ..де да знам тъй че [-X )
al4o - специалист
nv952 написа:
Гледам че темата е активна и затова ще питам тук :)
Имам един зор дето не знам какво казва законът.
Преди гледах че е забранено да се продава ракия (домашна)
Имам от лозето на вилата определено количество (повече от няколко туби от минерална вода :-D )
И си мисля дали да не пусна една обява в олх :?
Но пък да не ме глобят :shock: ....не знам.
До преди година биваше..баба беше на село и там тихомълком минаваше работата ама сега не може.
Ако някой има опит или идея как де се отърва от нея-заповядайте :prayer:
:cool:
Еми организираи 1-2 форумни събирания да те отървът от тая пущина :-D Т.е дегустации де :) Това в кръга на шегата,даняма обидени :-D Сори за спама
nv952 - майстор
al4o написа:
Еми организираи 1-2 форумни събирания да те отървът от тая пущина :-D Т.е дегустации де :) Това в кръга на шегата,даняма обидени :-D Сори за спама
:finga: Не е лоша идея :)
Обаче това ще е като се свари нещо си ...имало някакъв материал за варене :?
Аз не съм по правенето а по продаването :-D
Но знам че чакам още една "доставка" от нашите.
ZMeyGorianin - майстор
Еми организираи 1-2 форумни събирания да те отървът от тая пущина :-D Т.е дегустации де :)
Че то и аз това имах предвид - кой говори за купуване :rock:
valentor - специалист
rum_sz написа:
Я да питам аз, към грозде мерло какъв друг вид грозде да добавя за да стане ,ароматно виното.
Към мерло слагам каберне, и малко ( около 10 %) мускат отонел , а също около 25-30 % и някакъв "бял" сорт /червен мискет примерно/ за да му намали "СИЛАТА" , че става убиец, а вече съм в предкатегорията на мъдрите.
Виното зная че трябва да е "букет" от поне 3-4 различни сорта.
Горното е личното ми мнение, необвързващо никого , дори автора ( хи-хи)
rum_sz - специалист
valentor написа:
rum_sz написа:
Я да питам аз, към грозде мерло какъв друг вид грозде да добавя за да стане ,ароматно виното.
Към мерло слагам каберне, и малко ( около 10 %) мускат отонел , а също около 25-30 % и някакъв "бял" сорт /червен мискет примерно/ за да му намали "СИЛАТА" , че става убиец, а вече съм в предкатегорията на мъдрите.
Виното зная че трябва да е "букет" от поне 3-4 различни сорта.
Горното е личното ми мнение, необвързващо никого , дори автора ( хи-хи)


Правя по твоята ,рецепта щом е тествана .Защото и на мен, само мерлото ми идва малко по тежко
:drinkers:
neillmakoli - специалист
Да знаете какви ще са продажните цени на червеното грозде за вино тази година?
Интересува ме и колко струва най- евтината мелница за грозде и къде в Сф или Плевен се продава?
Мерси за отговорите.
tanq222 - специалист
Здравейте! Някой знае ли колко пари е г/д мускатовото грозде тази година?
КИМИ - специалист
Мили колеги,
пристъпихте ли и тази година към
богоугодното дело за правене на вино?

Аз засега изпрасках 160 кг. мерло+каберне и 230кг. дунавски лазур(бЕло).

Сакаме и чекаме след 40 дена да се чУй! :-D
kuger - майстор
КИМИ написа:
Мили колеги,
пристъпихте ли и тази година към
богоугодното дело за правене на вино?

Аз засега изпрасках 160 кг. мерло+каберне и 230кг. дунавски лазур(бЕло).

Сакаме и чекаме след 40 дена да се чУй! :-D
Мили колега :-D , аз гроздето го приготвям директно за краен продукт, ракия. Мен вино ми трябва 3 до 5 айде 10 литра, при уговорка, че най-малко 1/3 отива за мариноване, или манджи.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: