Стефане, наздраве!
В неделя заредих втората партида филе. Този път солта - двойно!
В неделя заредих втората партида филе. Този път солта - двойно!
Kumay написа:Стефане, наздраве!"Kumay" наздраве и живи и здрави. Мислех да направя новата реколта от рибицата пак по рецептата на колегата "valentor", като завиша солта тройно, но впоследствие реших да си я направя по моят си начин, че да съм сигурен, че за Коледа и Нова година ще имам мезе на разположение за винцето . Въпреки всичко следващото зареждане ще пробвам по неговата рецепта с тройно завишение на солта, ако пак не ми хареса ще я преработя и ще завишавам докато се получи . След седмица-две ще видя резултата, но съм сигурен, че всичко ще е наред. Както казах по-горе всичко си е на предпочитание и въпрос на собствени вкусове . От това което до сега съм майсторил като мезета съм доволен като вкусови качества. Ха
В неделя заредих втората партида филе. Този път солта - двойно!
Mega написа:Stefan_62, много добре изглежда. Моето защо е още като живо? Червено и меко? Хем е вече на 17 дни? Яде се, но няма твоя цвят. ;)Ще стане и твоето, може би солта му е дошла по-малко и затова става по-бавно. Колкото до гостито, заповядай има и мезе има и винце
... Сега като се замисля, защо да не ти дойда на гости а?
bivolan написа:Ето я и моята пастърмица...вече преполовенаДобре изглеждат и апетитни , това с чесъна се получава добре, но не всеки обича вкуса му. Миналата година и аз правих няколко намазани първо с чесън и после в подправките, но тази още не съм пробвал.
Toя десния модел е с добавен чесън и въпреки, че изглежда малко по-невзрачно, като че ли е по-вкусна.Грубия и остър вкус на чесъна е изчезнал и е останало едно приятно ухание...абе с две думи много съм доволен.Сега чакам и суджуците да станат след около седмица.За празниците требва да са готови...вече две подкови заминаха от дегустации.
mumar написа:Момчета, гледам и сочно преглъщам- вече сте готови за "края на света"Абсолютно сме готови .Аз моята също я суша на закрито, терасата ми е остъклена и няма никакво проветрение освем, ако не отворя прозорците . Сега при тези темпеатури не е проблем, че няма проветрение, важното е да е студено. Остави я да заветря 2-3 дена и след това започвай да я пердашиш /мачкаш да поизтънее/ с точилка или като мен със стъклено шише от бира /от старите модели/. Както виждаш от снимките си става перфектна. Е ако решиш си остави и някой парче за капамата
Имам питанка- мъжО донесе прясна наденица от свинско и конско
Колегите му се избили да си купуват- производител: от на някой от тях бивш колега...
Нямам условия за проветриво и т.н място, ако остане ще я замразявам У фризера за капамата
Ще се пуя още довечера на скара, така както е прясна. Имам ли повод за притеснения?
Или да сипя по Идно преди нея, па каквото- такова?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: