• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
Съвети за начинаещи готвачи.
Kumay - майстор
Вземете си пълначка. Тогава ще видите каква е разликата в напълненото.
Дори и без решетка шнека на мелачката мачка заготовката и я прави по-финна.
Преди, при пълнене с мелачка колбаса ставаше с еднородна смес. Сега вече салама, който правя е с мраморна структура.
https://photos.app.goo.gl/TE9dBmsxwca2XrFB8
Прикачен файл:
IMG_20231201_074637.jpg
Веднъж съм пълнил, но съм участвал в процеса многократно, в леко по висока степен от кучето.
Предполагам с пълначка ще е по удачно.
Вижда ли се как е изпълнено лагеруването в предния край?
hidrazin - майстор
Не знам що ми губите времето? Първо си уточнете месомелачките и тогава спорете. :-D
Ако използвате месомелачката на дядо си - Република, Вулкан и други подобни РЪЧНИ месомелачки, няма проблем да пълните без решетка и нож.

Прикачен файл:
321.jpg
321.jpg (109.75 KиБ) Видяна 213 пъти

За разлика от тях, сега масовите електрически искат отпред да има нещо в което да лагерува шнека.
Самия шнек на масовите електрически отзад се куплира към вала с квадрат или шлици.
Демек ако шнека няма в какво да лагерува отпред, то месото или каквото и да е там ще избута шнека напред - проблем.
Имам и от тези старите, имам и електрически боклук. Е при мен електрическата не може без решетка или нещо в което да лагерува шнека.


ЦЪЪЪК


:partyman:
bigdragon - майстор
Ако шнека не е с голяма хлабина в тялото на машината и без лагеруване
отпред няма да отиде никъде. Усилието е в посока назад. Не са случайни
двата полиамидни пръстена, игрят роля на аксиален лагер. При конусен
канал на машината с тях може да се регулира радиалната хлабина между
шнека и корпуса.
Stefan2000 - специалист
Ха! Мойта е точно такава, българска.Взех я преди седмица, на почти подаръчна цена. И през ум не ми е минавало да взимам електрически. Колебанията бяха само на кой модел и номер ръчна да се спра, но обявената цена реши въпроса.

Само едно питане ми се явява.
Има ли втулка на оста на шнека, отвънка, между корпуса и въртока?
От снимката не мога да разбера. Мойта няма.
пет дек 01, 2023 10:30 amhidrazin написа:
Не знам що ми губите времето?

:partyman:
Уточнил съм, но ще компенсирам времето с течност, в подходяща форма.
пет дек 01, 2023 10:30 amhidrazin написа:
... ако шнека няма в какво да лагерува отпред, то месото или каквото и да е там ще избута шнека напред - проблем...
:partyman:
Мисля, че бъркаш.
Щом шнека бута нещото напред, съответното нещо се съпротивлява в обратна посока- назад.
Демек, шнека ще е притиснат назад, което не е проблем.
И аз не отказвам определени течности в подходяща опаковка.

Обзаведох хладилника с 11 кила мясо.
Две трети на суджуци, другото пастърма.
Ще меля с боклука, ама марката как мели!!!
Чираче - майстор
пет дек 01, 2023 12:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 01, 2023 10:30 amhidrazin написа:
... ако шнека няма в какво да лагерува отпред, то месото или каквото и да е там ще избута шнека напред - проблем...
:partyman:
Мисля, че бъркаш.
Щом шнека бута нещото напред, съответното нещо се съпротивлява в обратна посока- назад.
Демек, шнека ще е притиснат назад, което не е проблем.
Нещо се е объркАл тоя път :lol:
hidrazin - майстор
пет дек 01, 2023 12:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Щом шнека бута нещото напред, съответното нещо се съпротивлява в обратна посока- назад.
Има логика да го ева... Но пък Маша знае по-добре от мен. :-D





:partyman:
gogo7777 - майстор
Вероятно работата на месомелачката е подвластна на физиката......ъъъъ от 7-ми клас
Нито Ом, нито Нютон са правили луканка...тъй, че се въздържам от коментар...
Накиснах по тайна рецепта, а ти си въздишай по Нютон и Оммммммммм!
Като напиша нож, глей ко ми излиза!

https://photos.app.goo.gl/miMuEkadZDdbME7T7

Престаяш ли си да напиша Мезета?!
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

Тема "Въпрос за суджук, луканка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: