• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Брашното поема не само влагата от чуджуците ами и външната влага...... и става една кашаааа :-D
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Брашното поема не само влагата от чуджуците ами и външната влага...... и става една кашаааа :-D
Ок, благодаря явно ще я пропусна тази операция :lol: , че да не бера ядове :-D
shampur - напреднал
Здравейте,
Проблем: :?
Напълнихме наденици и ги оставихме да съхнат, не на вън на проветриво, а в остъклението с отворени прозорци.
Та вече са на 8 дни - точихме ги 3 пъти, но все ми се струва, че са започнали да се вмирисват.
Днес пробвахме една да поопържем.
Като се пържи мирише добре, но после на вкус се усеща лек дъх.
Дали са се развалили?
Дайте съвет - виждам, на някои снимки, че някои от вас също си ги сушат в остъкления или затворени помещения.
Помагайте, дали ще се наложи да ги хвърляме???
Благодаря на всички, които си изкажат житейския опит с наденици-суджук.
Илчо Илиев - майстор
Вади ги навън или ако може направи течение в остъкленото...ся дали прозорци ще отваряш или стъкла ще махаш,но трябва да има сериозно течение...
Другия вариант е да си ги прибереш във фризера и да ги ядете пекани...
Това с вмирисването по-скоро ми прилича на въздух , не сте изкарали въздуха и са започнали да се вмирисват, иначе, когато няма достатъчно добри условия за съхнене се вмирисват първо червата....
Stefan_62 - майстор
Отваряй прозорците и пускай вентилатор в остъклението да ги обдухва, аз в момента така ги суша моите на терасата.
Изображение
shampur - напреднал
Благодаря, вече са навън, но малко се притесняваме да не ги украдът! :-D
Последна промяна от shampur на пон мар 10, 2014 8:26 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
shampur написа:
но малко се притесняваме да не украдът! :-D
Ами ако са на нисичко и някой те е видял :lol: , че ги кичиш навън, по-добре спи при тях :lol: :drinkers:
shampur - напреднал
Ами само на първия етаж :lol:
Струва ми се , че както казахте е започнало да мирише червото.
Четох някъде ,че трябва да се обтрият с кърпа напоена с оцет и после да се накиснат в солена вода!
:?
Днес пробвах 2-3 чатала, пък ще видим след няколко дни. :finga:
Stefan_62 - майстор
Другият вариянт е да си оставиш някоя и друга петълка за сушене /ако са доста/ и останалите в найлонови кесии и във фризера за барбекюто, поне да не ги развалиш всичките. Предполагам, че са от преобладаващо свинско, а то си иска студ и проветрение иначе започват да гранясват.
shampur - напреднал
Свинско-телешко 50:50
Незнам дали това е от значение , то като започне да ранява май няма спиране.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Въпрос за суджук, луканка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: