• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Някой знае ли рецептата на Суджука на ББ. :wink:щото имам кръвно .
filmatoplo - майстор
Дойде време за каймата в черва ,някой му казват луканка други суджук .Та дайте супер рецептата ,имам 6 кила кайма смес свинско и телешко и черва ,остава с какво и как да смесвам. :-D вино купих Мерло.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
:lol: Цирка беше пълен -поне за тези работи в къщи става -възрожденска седянка .Аз викам -сложих 5 кибритени кутийки сол на 6 кила кайма , жената крещи -ти си луд трябваше само 1 :lol: , търсим тефтера за справка .Детето 3,5 год. реве и иска да помага в ръсенето на солта :supz: -пълня кибритена кутийка сол , и детето пляс купчинка само на едно место -без да ръси солта по цялята кайма . :partyman:Жената монтирала машинката за пълнене на каймата с дръжката на обратно , и естествено дръжката опира по масата :lol: -пак крещи че машинката е счупена :yawinkle: .
Какво шоу е било . :lol:
filmatoplo - майстор
Вашите луканки започнаха ли да обличат бели кожухчета .
SEV - специалист
И аз увесих прането,този път съм ги вдигнал на едно таванче,в къщата на баба и дядо.Във Варна е по голям зор със съхненето.Постарах се с винцето и ракийката,абе пълна програма.

Прикачен файл

20171221_160419.jpg
20171221_160419.jpg (40.36 KиБ) Видяна 638 пъти

Прикачен файл

20180102_115201.jpg
20180102_115201.jpg (44.24 KиБ) Видяна 638 пъти

Прикачен файл

20180102_115137.jpg
20180102_115137.jpg (30.46 KиБ) Видяна 638 пъти

Прикачен файл

20180102_115121.jpg
20180102_115121.jpg (46.01 KиБ) Видяна 638 пъти

Прикачен файл

20180102_115028.jpg
20180102_115028.jpg (42.94 KиБ) Видяна 638 пъти
Чираче - майстор
Моето съхне вече десетина дни на вентилатор. До прането са двата бидона с бяло вино/мискет/.

Прикачен файл

P1010434-1.jpg
P1010434-1.jpg (116.47 KиБ) Видяна 632 пъти
plamen6703 - майстор
Ако кажеш, че е и карловски мискет, цена няма да имаш :-D
Чираче - майстор
Стралджански е, и е по-добър от карловския :lol:
plamen6703 - майстор
Мавруд и карловски мискет са сред любимите ми вина :-D Най-добрият мавруд съм си купувал от една изба във вашият край, след Поповица, надясно по пътя за Първомай. :partyman:
Чираче - майстор
plamen6703 написа:
Мавруд и карловски мискет са сред любимите ми вина :-D Най-добрият мавруд съм си купувал от една изба във вашият край, след Поповица, надясно по пътя за Първомай. :partyman:
Всичко е въпрос на личен вкус и избор. Зависи и как е направено виното, де. Миналата година правих вино от мерло. Ами идва ми доста тежко. Със сигурност няма да повторя. Опитвал съм и мавруд - такова НИКОГА няма да правя.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Въпрос за суджук, луканка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: